Alla inlägg under augusti 2009

Av Karlsson - 17 augusti 2009 09:04


Vi håller på att renovera vår ladugård och i helgen har jag i kompanjonskap med en stålborste försökt få bort gammal kalk från en ladugårdsvägg. Inte det lättaste precis! Tänkt var att den skulle målas med vanlig färg, då det inte är så kul att få kläder eller djur vita om man skulle gå emot väggen. Men den tanken har av praktiska skäl fått ges upp för länge sedan då det verkar helt omöjligt att få bort det gamla underlaget. Så, det får bli kalkning igen.




 

Maken har spikat nya luckor och monterat in en ny dörr, medans sonen har varit behjälplig med borttransport av avfallet - logistiken har fungerat.




Under tiden vi jobbar har hundarna varit med och runt omkring oss. Det är märkligt så lika de är oss människor i vissa beteende. Kanske syns detta mer när hundarna lever i en flock som våra gör. Visst finns det avundsjuka och det uppstår också irritation, likväl som det finns retstickor som plågar de andra stundtals. Men de månar mycket om och tar hand om varandra - socialiseringen i flocken förstärks genom att de som t ex apor "groomar" varandra. Det utkristalliseras olika roller för hundarna, roller som växlar med tid, precis som hos oss människor. I vår flock är Anni polis & ordningsvakt, Lady är Aktoriteten, Bella är lekledare & Alarmet och Ewert är retstickan just för tillfället. Medans vi jobbade höll Ewert och Tinka på i grushögarna som tippats utanför, och så lika de var barn i leken "Herre på täppan"!








När kvällen kom kändes det för första gången att hösten är på väg. Kan inte låta bli att dela med mig bilder av de sista blommorna för året.

.

Av Karlsson - 16 augusti 2009 20:20

Knappt en vecka hade vi hunnit bo på vårt nya ställe, och under dessa  få dagar hade mer hänt med våra hundar än det gjort under det sista året. Veckans händelser inleddes på måndagen med älghunden Cad, för att sedan följas av Ladys studiebesök i grävlingfällan och sorkhunden Annis geologiska utgrävningar av vår äppelträdgård. Men detta var inget mot vad som följde och avslutade vår allra första vecka på gården.


Den historien finns att läsa under Efterlyst.

Av Karlsson - 16 augusti 2009 12:35

Kolla in det här: http://skonthemma.blogg.se/2009/august/hemma-hos-paris-hiltons-hundar.html


Vem vågar leka Hemma-Timellare och bygga hundkoja efter detta?

Av Karlsson - 16 augusti 2009 08:03


Jaha, då har jag fyllt på med ytterligare en dagboksanteckning från april. Vill ni läsa om vårt liv på gården och vardagshändelser så kan ni gå till rubriken "Sorkhund...?"

Av Karlsson - 15 augusti 2009 09:16


Som ägare till Dansk/Svensk Gårdshund behöver man inte ha några fler aktiviteter - de ser till att man är sysselsatt ändå.


Vill ni läsa om vårt liv på gården och händelser i vardagen, så kommer här en liten dagboksanteckning från april under rubriken "Grävlinghund"...

Av Karlsson - 14 augusti 2009 10:37


Då vare sig tid har funnits eller fungerande teknik kommer jag att postdatera dagboksanteckningar om vad som hänt och det dagliga renoveringslivet hos oss sedan vi flyttat ut till vår gård. Välkomna att dela vår lunk i vardagen. Jag börjar med vad som inträffade under vår första natt i slutet på april - läs  "Älghund...?".

Av Karlsson - 13 augusti 2009 06:52

Efter att kullbröderna från Annis senaste kull flyttat hemifrån - Einride of Sweden exporterades till sin familj i USA, och Eiktyrner of Sweden flyttat till sin familj - så har lille Eire of Sweden, även kallad Ewert blivit ensam bäbis i familjen.


Som tur är finns en stadig bit av arten med efternamn af Lynx i huset.  Champis II är 14 år, väger nog lika mycket som sin ålder, och har ett mycket stoiskt förhållande till livet och de hundar som ibland tufsar till hans päls rätt rejält. Han har en Muhamed Ali-tass med sylvassa klor som han nästan aldrig tar till - hans metod är att lägga sig ner tills glädjefnattanfallet hos hunden ifråga gått över. Champis II har uppfostrat och varit värmekamin till många hundar & valpar under sitt liv.


Enda nackdelen med Champis II är att han är i den fasta föreställningen att vi i familjen svälter, därför lägger han oftast en rejäl råtta eller mus på förstukvisten som matbidrag till vår frukost. Schäfrarna var mest förvånade över det oätbara som låg på trappen, men med respekt för Champis II så nosade de artigt på hans nedlagda byte med ett tydligt blääh-uttryck. Så är inte fallet nu med en flock Dansk/Svenska Gårdshundar i huset, vars fäbless för delikat(t)essen råtta ligger djupt nedärvt som instinkt! Försök den som kan att hinna med att sno läckerbiten före flocken när vi är på väg ut - en O-möjlig uppgift!


Nu sedan bröderna flyttat är Champis II och Ewert bästa myskompisar och ligger ofta och sover tillsammans - tänk så bra att de är som katt & hund!

Av Karlsson - 12 augusti 2009 16:00

Äntligen så har tiden funnits för att jobba med uppdatering av DSG Skaraborgs hemsida...och bredband, kanske jag skulle tillägga! Vi drabbades ju av (T)Felias hämnd efter flytten ut till O-bygden - det utlovades både telefon och bredband till det datum flytten var anmäld - men det visades sig överstiga bolagets förmåga att få till dessa tekniska hjälpmedel. Det skulle ta två månader och byte av bolag innan dessa teknikens under kunde användas igen!


Nu har i alla fall tiden och tekniken infunnit sig och jag har sammanställt och gjort iordning blädderbildalbum från två av våra gårdshundsträffar. En som hölls i april vid Grevagården, Skövde, och en i maj i Lidköping. Mycket folk och många hundar kom - några är kära stamgäster och kommer till oss ända ifrån Göteborg, Stockholm och Småland. Där samlades många Dansk/Svenska Gårdshundar men även hundar av andra raser.


Vad är DSG Skaraborg för något tänker nog några? Jo DSG Skaraborg är en idell förening som har som ledstjärna att anordna aktiviteter, kurser och träffar för hundägare som har intresse att göra något med sina hundar tillsammans med andra hundägare.


Vi har ingen medlemsavgift eller medlemstvång, vi är helt ideellt fristående från rasklubben. Till oss är ALLA tvåbeningar och fyrbeningar är välkomna  -  O-avsett vilken uppfödare som fyrbeningen har!  Tvåbeningen förutsätter vi redan är av blandras, så där begärs inte någon stamtavla. Dock bör både hund och hundägare vara immuna eller vaccinerade mot virusbacillerna Avundsjukan och Illviljan som grasserar som farsot i vissa hundkretsar.


Välkomna att kika in i Arkivet och kolla in vad vi har hittat på sedan 2004. I höst kommer det anordnas nya träffar och aktiviteter - håll utkik!

Adressen har ni här:   http://www.dansksvenskgardshund.se


Välkomna!

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards