Direktlänk till inlägg 15 oktober 2009

"Lösningen"

Av Karlsson - 15 oktober 2009 14:14

Som svar på kommentar är detta skrivet till bl a den anonyma signaturen "Lösningen" m fl. 

  • Det är SKK som i min egenskap av uppfödare sätter regler för hunduppfödning, lagar stiftar bl a JordbruksVerket. Rekommendationer är, precis som ordet säger, rekommendationer och frivilliga att följa.
  • SKK är också den organisation som ställer kraven för hunduppfödning i Sverige. Uppfyller uppfödare, dvs jag inte dessa så utger SKK sanktioner, som t ex registreringsförbud eller anmärkningar. Några sådana finns inte.
  • Skulle vi nu ha begått något regelbrott vid parning, kombinationer, ålder eller dylikt, så skulle vi ha valpkullar som ej registrerats. Det har vi inte.
  • När det gäller hanhundar och ålder för första parning så finns det inte några som helst regler som reglerar detta, ännu. Kollar du med SKK och veterinär kan de tala om för dig att hanhunden är könsmogen vid 4-6 månaders ålder.
  • Vad det gäller parning så sköter tiken det avgörandet, och veterinär samt SKK avgör om det är lämpligt och om en tik är i kondition att klara av det - Inte du!
  • Tittar du runt lite bland uppfödarna i rasen så är det många av dessa som någon gång under sitt arbete har råkat ut för oplanerade parningar - jag är i fint sällskap med uppfödare som har lång erfarenhet av rasen. En del av dem som vid flera tillfällen gjort parningar som kanske är mer olämpliga med tanke på inavelskoefficient som t ex mor-son, far-dotter parningar - men det har blivit bra hundar de också. Du kanske hör av dig till dem också med ditt "tyckande"...? Jag anser att det är mer oetiskt och ur djurskyddssynpunkt värre att ge tiken abortsprutor, vilket är något jag helt enkelt inte klarar av att göra mot någon av våra tikar.
  • Vi säljer våra valpar med full nyttjande- och äganderätt till våra valpköpare. Det innebär att vi inte ställer några som helst krav eller tvång på dem att t ex röntga för HD, ED, etc och ej heller ögonlysa eller DNA-testa avkomman. Vi förlitar oss på att de söker veterinär och går och röntgar om det uppstår problem. Vill de i framtiden avla får de ta ställning till röntgen självständigt.
  • Du påstår att inte några av våra hundar är röntgade. Vi röntgar de hundar som går i avel, men ej med officiell avläsning. Det är en viss skillnad mellan röntgen och röntgen med officiell avläsning - det ena talar om om det är en frisk, funktionsduglig led, och den andra mäter leden efter en metod som med största sannolikhet inte passar gårdshunden så bra. Då jag under årens lopp har bekantat mig med ett antal hundar av bruksrasen schäfer med tillhörande röntgenkrav för rasen, tror jag att jag har lärt mig och kan jag se skillnad på en dålig och en bra led. Om inte, så råkar vi ha ledspecialister här på bonnvischan också, och inte enbart i Göteborg där du befinner dig.
  • Du påstår också att det inte finns någon avkomma av vår uppfödning som är röntgad, något som inte heller överenstämmer med verkligheten.
  • När det gäller att "ljuga, manipulera och prata skit" så finns det lysande exempel och ett antal vittnesintyg och vittnesmål på var sådant ordval kommer ifrån! Inte är det ifrån mig, men inte alls långt ifrån dig.

Är det något du har att framföra i fortsättningen så gör det under ditt rätta namn, och våga stå för dina skrivna ord som väl platsar i kategorin "lögner, manipulerande och skitprat". Lögner, manipulerande och skitprat är just det jag så starkt vänder mig emot - några egenskaper som definitivt inte hemma vare sig i en ras-/specialklubb, föreningsliv och inte i livet för övrigt!



  


 
 
AnnLotta

AnnLotta

15 oktober 2009 21:31

Det är tråkigt att Du ska behöva slösa tid och energi på att bemöta anonyma påhopp!
Personligen tycker jag nog, att om man inte har kurage att stå för sina åsikter, sitt tyckande och menande, så ska man heller inte yppa desamma anonymt. Det känns lite osmakligt, lite - fegt?

http://www.anlyn.se

 
Ingen bild

Erika

16 oktober 2009 04:36

Precis!
Du har så rätt AnnLotta!

Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Karlsson - 5 januari 2018 23:39

  Usch så det tog emot att åka till My Dog i år! Det kändes verkligen att jag var trött på utställningar då  höstens flackande verkligen hade sugit musten och lusten ur mig trots alla positiva framgångar. Jag kände att jag ville vara hemma, men då ...

Av Karlsson - 18 december 2017 23:00

Så, där kom sista utställningen för året - SVENSK VINNARE Dog Show 2017 på Hundmässan, Stockholm den 17 december. Vilken fenomenal avslutning & final på detta utställningsår det blev!    För Hurrelvingens Maia Nebula var det premiär med inomhusu...

Av Karlsson - 13 november 2017 07:15

  Så då var det dags igen, nu för World Dog Show 2017 den 12 november 2017 i Leipzig, Tyskland. Hundarna börjar bli rätt vana nu vid såväl bilåkning och färjtransporter och gör sig bekvämt nedbäddade i såväl färjhytternas bäddar som mjuka, sköna ho...

Av Karlsson - 9 november 2017 07:15

  Så var vi inte hemma många dagar förrän det var dags igen att packa om utställningsväskan och ge sig iväg. Nu med sikte på German Winner Dog Show 2017 i Leipzig, Tyskland, den 8 november 2017. Kent följde med denna gång och även hundarna DK VV-17...

Av Karlsson - 6 november 2017 06:45

    Jag hade anmält SE UCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden och SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka till Dansk Vinnarutställning 2017 i Herning Danmark. Så den 3:e november var det dags att packa bilen med utställningsgrejor och hundarna och ...

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skapa flashcards