Alla inlägg under oktober 2009

Av Karlsson - 20 oktober 2009 06:00
  


Igår var det riktigt soligt och skönt, kändes som om det var den sista soliga höstdagen. Bilden är på vår Ceasar när han satt och njöt av värmen i solen, mediterande helt säkert över de älgben som väntar flocken som lördagsgodis.

ANNONS
Av Karlsson - 19 oktober 2009 15:00

Dansk-Svensk Gårdshund har nu ett hälsoprogram avs HD som de facto införs vid årsskiftet. Vid samtal med en uppfödarkollega så hade denne funderingar med anledning av de motsägelsefulla kommentarer som hörs från både hundägare och uppfödare med anledning av detta:


"-Ja jag vill i alla fall röntga för att vara 100 % säker på att jag inte använder sjuka djur i aveln!"


Sen när blev HD en sjukdom...?

Kanske nyckeln till tron att HD smittar finns att finna i denna misskonception?

Oooops...?  Foten i munnen 

 

 

 

 

 

"-Jag har röntgat lille Nicke",  säger Nippertippan "det blev C, men jag tänker minsann överklaga och röntga om!"

 

Skulle metoden vara vetenskaplig skulle inte ens tanken infinna sig att behöva röntga om, ej heller tvivlet om ett felaktigt resultat...  Om nu röntgen och officiell avläsning är ett kriterie för att enbart ha sunda och HD-fria hundar i avel, borde då inte metoden som man använder ha betydligt större tillförlitlighet...?

ANNONS
Av Karlsson - 19 oktober 2009 05:30

Jet, Stolta Ebbas Einride of Sweden som han egentligen heter, får verkligen en allsidig träning av matte Cynthia. Han får pröva på och vara med om det mesta, och får en miljöträning verkligen värd namnet. Nu har han prövat på att valla får...och gör ett bra jobb också!  Vallade gårdens kreatur kanske var något som den ursprungliga gårdshunden också gjorde en gång i tiden, vem vet? Anlagen finns där helt klart.


Kolla in Jet Herding på YouTube!

Keep up the good work Cyn!

Av Karlsson - 18 oktober 2009 14:15

  


DSG Skaraborg höll gårdshundsträff i Töreboda den 12 september med stor uppslutning. Värdar för träffen var Lina och Emilia som hade lagt ner mycket tid och förarbete på arrangemanget. Cirka ett tjugotal tvåbeningar och ett femtontal fyrbenta slöt upp vid Iglasjöns strand och deltog i tipspromenad, spårning och viltspårning med avbrott för grillning och fika vid sjöstranden.


  


Frågorna på tipspromenaden var mycket kluriga och svåra, där hade Lina och Emilia verkligen bemödat sig att vi skulle få ordentligt med huvudbry och skrattattacker under promenadslingan genom skogen. Den som hade flest rätt var


   

Dick som vann förstapris, en liten återställare av kolhydratbalansen efter motionspasset.

  

På 2:a plats kom Annette, som även hon fick en kolhydratutjämnare av Stina som för dagen var prisutdelare.

  

3:a blev Alice som också hon fick liknande pris som de övriga.


Så trevligt att träffas, tack alla ni som kom - väl mött tills vi ses igen på nästa träff i november!


Lina, Emilia, Stina & Erika

DSG Skaraborg 

Av Karlsson - 17 oktober 2009 21:20

Det är nästan så jag skulle kunna tycka synd om dig, "Trötter" - en av dina signaturer. Men det gör jag inte, du kan gott ha det och värre kanske det kommer att bli.. Som man bäddar...


Har du verkligen inget bättre för dig än att hålla koll på mig var sjätte timma? Vad är det du söker efter?

Av Karlsson - 17 oktober 2009 16:15

  


Idag debatteras om föräldrar bäddar för mycket för sina barn, skjutsar dem hit & dit, går in och mildrar stötarna och skyddar dem för mycket i de flesta sammanhang. Är man förälder idag med det stora utbud av fritidsaktiviteter som finns har man förmånen att hänga med på det mesta, allt ifrån fotboll, innebandy, bowling, simning, ridning till MX. MX...? Vad det är? Jo det är när ungarna, unga killar och tjejer (och gubbarna med pondus kring midjan) i hissnande hastighet trängs på en dammig eller blöt, lerig och skitig bana med livsfarliga hopp och knivskarpa svängar. MotoCross på svenska. Där trivs min son som bäst just nu!


  


Häromdagen fick jag släppa allt för händer, datum och tid var noga inbokat och reserverad sedan länge. Order gavs att packa bilen full med utrustning, kamera, hundar och stå med motorn igång PRICK (!) slutdags utanför skolan, och så bar det iväg. Till motocrossbanan och testkörning av nya årsmodellen av Suzuki i olika klasser. Fullt med gubbs och ungar i olika åldrar, mingel, dryckjom och förplägnad bjöds det på. Hur det var? Joo, skitkul för både unge, mor och hundar tror jag. Detsamma tyckte nog inte vår tvättmaskin när vi kom hem är jag rädd för...

Av Karlsson - 16 oktober 2009 20:15

  


Rasen Dansk-Svensk Gårdshund godkändes som ras 1987 av Svenska Kenneklubben. Innan dess det ideella krafter jobbade med stort engagemang i många år dessförinnan för att samla information om hundar som hade namn som Skånsk Terrier, Råttehong med flera. Många var de som med stor hängivenhet deltog i det digra förarbetet för att kartlägga hundar i södra Sverige och i Danmark. De la ner sin själ, egen tid och pengar för hundrasen de älskade, och gjorde ett enormt arbete där de åkte runt på landsbygden och letade hundar som var rastypiska. 


Frontfigurer i detta arbete var bland annat Per Ola Sandnes, dåvarande ordföranden i Sydskånska kennelklubben och förtroendevald i Svenska Kenneklubben, tillsammans med Elsbeth Wahlstedt som också jobbade på Sydskånska Kennelklubbens kontor i Malmö. Båda hade de blandraser till Kennelorganisationens stora förfäran, de hade ju var sin Råddehong. Fler eldsjälar den här tiden var Stig Björnfors, chef för djursjukhuset i Malmö. Det kom in en skadad hund till djursjukhuset, en hund som aldrig hämtades ut igen men som under sin konvalescens på djursjukhuset vann Stigs hjärta. Hon fick en ny familj och blev familjen Björnefors nya hund. En annan eldsjäl som var med från början är Yvonne Bengtsson som än idag är aktiv uppfödare av rasen under prefix Peacewoods. Andra namn var Malte Göransson, Marianne Fürst-Danielsson, Kåge Fredriksson och Marie Meurling.


Den 21 februari 1986 var det 94 anmälda hundar som samlades till mönstring i Malmö i samband med utställning där. Arrangör var SKK, och Standardkommitté bestod av Bertil Sted-Gren, Ulla Magnusson, Karl-Johan Adlercreutz, Ingegerd Pettersson. Lokal arrangör för mönstringen var Per Ola Sandnes och Elsbeth Wahlstedt, Skånska Kennelklubben. Ansvariga för rasbeskrivning var Karin Slättne, Kristianstad och MM Madsen, Danmark. Mätning ansvarade Malte Göransson, Vellinge för, och mentalprov Åke Johansson och Ronnny Isberg, Malmö. Fotografering Birgitta Hultqvist, Malmö, videoupptagning sköttes av Hans Hultqvist, Malmö och SKK gav sedan ut en utgåva av mönstringen. 


Rasen godkändes sedan 1987 och den första utställning hölls på Sofiero i september det året. På den allra första utställningen på Sofiero Slott uttryckte en känd domare:

"-Detta är inget annat än en samling hundar med dålig antikonception. Vad är detta!"


  


Av Karlsson - 16 oktober 2009 05:00

     


NU är äntligen stalltaket färdigskrapat! Hur det blivit rent? Joo, med en stor portion goda vänner som Vassbölsk envetenhet och en liten, liten skrapa med 50 mm blad. Sakta, sakta kommer sanningen fram och en ren yta visar sig. Cirka 100 kvm av före detta kalkat stalltak har nu blivit nästan trärent och kan målas färdigt med riktig färg. Och fint blir det, eller hur?


  


Trägen vinner som di gamle säger! Nu är det bara 150 kvm tak i kostallet kvar att rensa rent...

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se