Direktlänk till inlägg 23 maj 2010

Resumé över en kaordisk tid

Av Karlsson - 23 maj 2010 19:30


Det är jobbigt när tillvaron blir turbulent! Den senaste tiden har varit mer än prövorik på alla tänkbara sätt , men det känns nu som att vi börjar komma upp på fast mark igen.


Vår familj har tagit oss igenom en sorgefylld period med begravning och flyttbestyr m m. Som om inte detta var nog fick jag i allt detta uppleva ett chockartat möte med en garanterat ocertifierad begravningsentreprenör. Inget att rekommendera och verkligen något jag hoppas att till och med min bästa ovän slipper uppleva.


Mitt i röran mellan begravningsbestyr och vardag fick vi besök av en kennelkonsulent från distriktet. Stackars människa som råkade komma till oss en dag mitt emellan vardagens plikter, jobb, skolbarnshämtning och inbokad tid hos begravningsentreprenör! Trots stress och inte så munter stämning var denna människa oerhört proffsig, lugn och tack vare hennes erfarenhet lotsades vi tryggt igenom processen. Våra hundar älskar när de kan överfalla någon ny som besvarar deras inviter, så det kräver sin hundmänniska med stort hjärta att bemöta alla dessa kärleksbevis. Tack Gode Gud och SKK att det finns slika människor som med erfarenhet och fingertoppskänsla i rollen som hundmänniska och kennelkonsulent utför sitt värv att kontrollera och följa upp att SKK:s regler följs av dess uppfödare!  
  


Sedan så i slutet av april fyllde E-kullen 1 år - se så fin Stolta Ebbas Einride Of Sweden, kallad Jet, i USA har blivit. Matte Cynthia skickade även foto på Jet när han imundigar en födelsedagshundpizza på sitt hundkalas. Vår Ewert fick nöja sig med pannkaka och glass på sin dag.


  I början på maj kom så Larvutställningen där vi ställde några av våra hundar. Tre av våra Stolta Ebbashundar fick 1:a i kvalité och placerade sig utav totalt ca 46 Dansk-Svenska Gårdshundar. Av dessa placerade sig vår Tinka bäst som Reserv med CK i Bästa Tikklassen för domare Arne Foss. En händelse som lyste upp vår tillvaro en stund.


Efter det kom trevligt besök av vänner vi delar kärleken till rasen Dansk-Svensk Gårdshund med, och har också besökt vår lilla Aurora Stjerneskud som snart  flyttar hem till oss.


  


Josephine och Frida ordnade en DSG-träff för DSG Skaraborg den 13 maj i Lidköping. Tyvärr på grund av omständigheterna så orkade vi själva inte åka den här gången, men hoppas att vi får tillfälle att se Trollskogen någon annan gång i framtiden.


Som om detta inte var nog har vi även haft celebert besök av länsstyrelsens djurskyddsinspektörer. Efter att ha läst om "fall" där kommunikationen verkar ha brustit emellan kontrollerande myndighet och den enskilde uppfödaren så måste jag säga/skriva att vi i Skaraborg har mycket kompetenta och erfarna yrkesmänniskor som representerar myndigheten och kontrollerar att Jordbruksverkets lagar och förordningar efterföljs. Min upplevelse utifrån de kontakter som jag haft under uppbyggnadsskedet av företaget är att dessa är en outsinlig källa och kunskapsbank när det gäller att ge råd och stöd i de frågeställningar som uppkommer vid uppfödning, byggnation för djurhållning eller dylika frågeställningar. Alltid vänligt och tillmötesgående bemötande - "de sa nock va Skarabôrgare te dä"!


Såå, nu kan vi varudeklarera kennel Stolta Ebba. Dels är kenneln godkänd för Svenska Kennelklubbens valphänvisning, dels ock finnes tillstånd för verksamheten både när det gäller uppfödning samt för djurhotell. Är det nu någon som ändå insisterar på att använda epitetet O-seriös om oss för att vi ibland väljer att följa vår egen väg i uppföderiet och grunda våra avelsval på andra ställningstaganden och avväganden än fluktuerande rekommendationer och mikroperspektiv, ja, så får de väl göra det då...

 
ANNONS
 
Duritzan

Duritzan

23 maj 2010 20:19

Ett STORT grattis både till utställningsresultaten och till "varudeklarationen".

Tänk på uttrycket: "Om dom skjuter på dig betyder det att du gör något rätt" - se bara till att inte bli träffad. Lycka till framöver!

http://www.duritzans.se

 
CarinaJ

CarinaJ

23 maj 2010 23:51

Ja det har verkligen gått "starkt" för er sista tiden! Ibland bara kör allt på och ihop sig 
Tack för ditt besök häromdan och din omtanke om både hundar, barn och vuxna. Aurora "speedy-tuffe-tränar" allt vad hon kan nu så hon ska va "parat" till
nästa vecka .......Gissa om alla 4 hade lilla "tosingaspelet" ikväll efter resan hem  hoppas dom sover gott nu
Njut nu av godkännande och erkännande 
vi hörs, Carina & Aurora http://skaneskrabban.se

 
Ingen bild

Skåningarna

24 maj 2010 18:03

Stort grattis till "varudeklerationen" där satt den

 
Erika

Erika

24 maj 2010 18:07

Tack! :)

http://stoltaebbas.bloggplatsen.se

 
Belgarmatte

Belgarmatte

26 maj 2010 08:51

Hej! Tänker på dig Erika! Jobbig process att genomgå! Har själv varit där. Grattis till utst.resultat, varudeklaration mm. Kramar!

http://www.forzageran.se

 
Erika

Erika

26 maj 2010 10:01

Tack snälla för din omtanke & kramar.

http://stoltaebbas.bloggplatsen.se

 
lisbeth

lisbeth

26 maj 2010 15:09

Du har genomlevt prövningarna på ett beundransvärt sätt... Nu vänder det...
Grattis till utställeriresultat och andra godkännanden.

http://ulvus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anna Dahl

27 maj 2010 11:46

Efter regn kommer solsken ska du se.Grattis till dina hundars framgång.

 
Erika

Erika

29 maj 2010 19:04

Tack Lisbeth och Anna! Jag väljer att lita helt och fullt på era ord - och vad händer! Jo, nu skiner solen för fullt! ;o))

http://stoltaebbas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karlsson - 5 januari 2018 23:39

  Usch så det tog emot att åka till My Dog i år! Det kändes verkligen att jag var trött på utställningar då  höstens flackande verkligen hade sugit musten och lusten ur mig trots alla positiva framgångar. Jag kände att jag ville vara hemma, men då ...

Av Karlsson - 18 december 2017 23:00

Så, där kom sista utställningen för året - SVENSK VINNARE Dog Show 2017 på Hundmässan, Stockholm den 17 december. Vilken fenomenal avslutning & final på detta utställningsår det blev!    För Hurrelvingens Maia Nebula var det premiär med inomhusu...

Av Karlsson - 13 november 2017 07:15

  Så då var det dags igen, nu för World Dog Show 2017 den 12 november 2017 i Leipzig, Tyskland. Hundarna börjar bli rätt vana nu vid såväl bilåkning och färjtransporter och gör sig bekvämt nedbäddade i såväl färjhytternas bäddar som mjuka, sköna ho...

Av Karlsson - 9 november 2017 07:15

  Så var vi inte hemma många dagar förrän det var dags igen att packa om utställningsväskan och ge sig iväg. Nu med sikte på German Winner Dog Show 2017 i Leipzig, Tyskland, den 8 november 2017. Kent följde med denna gång och även hundarna DK VV-17...

Av Karlsson - 6 november 2017 06:45

    Jag hade anmält SE UCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden och SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka till Dansk Vinnarutställning 2017 i Herning Danmark. Så den 3:e november var det dags att packa bilen med utställningsgrejor och hundarna och ...

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se