Direktlänk till inlägg 17 maj 2012

Haritzas Urax SE UCH idag i Kolbäck!

Av Karlsson - 17 maj 2012 14:32

 
Varmaste gratulationer till Pia Linell & Göran Cajhagen på kennel Haritzas då deras fina hane Haritzas Urax blev SE UCH idag då han tog sitt 3:e Cert! Stort grattis också till Urax matte Ulla! 
  
  
     SE UCH Haritzas Urax
 
Pia & Göran är innehavare av kennel Haritzas, en av de äldsta kennlarna inom Dansk-Svensk Gårdshund i Sverige med många välmeriterade uppfödningar. De har varit med i stort sett från när rasen blev godkänd av SKK och DKK 1987, och var också med i bildandet och starten Rasklubben för Dansk-Svensk Gårdshund, RDSG, i Sverige. Pia & Göran tillsammans med Marie Meurling, Lars Adeheimer, Kenneth Lyhren, Rose-Marie Frej, Anders Sjöberg m fl var med i uppstarten av Rasklubben för Dansk-Svensk Gårdshund, Sverige, (RDSG) i början av 1990-talet.

Pia & Göran är de facto några av de mest erfarna uppfödarna inom rasen Dansk-Svensk Gårdshund idag, då dessa tu har varit med redan långt innan rasen blev godkänd som ras hos SKK. Dansk-Svensk Gårdshund kallades Skånsk Terrier eller Råttehund som den även kallades, har de arbetat med under många decennier, och de har en stor och gedigen kunskap om de hundar som la grunden till rasen av idag – en kunskap byggd på uppföderiets grund som borde vara så självskrivet värdefull och viktig att ta vara på.


Hundar från deras uppfödning finns hos många kennlar runt om i Norden och även i USA, och även vi på Stolta Ebbas kennel har flera hundar som härstammar från Haritzas uppfödningar och Haritzas blodslinjer. Bland annat så är NO UCH  NO V-10  NO V-11 Haritzas Tarzan pappa till vår avelstik NO UCH  SE UCH  DK UCH  FI UCH  NO V-11 Falkenbergs Tjalfe Tinka. 


 

  NO UCH  DK UCH  FI UCH  SE UCH  NO V-11 Falkenbergs Tjalfe Tinka

SE UCH Haritzas Urax är pappa till vår E-kull som föddes 2009, därur vår avelshane Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden och UKC CH Stolta Ebbas Einride Of Sweden, aka Jet, som exporterats till USA. Vår nuvarande L-kull undan Tinka är det Eiktyrner som är pappa till, och vår nuvarande K-kull undan Bella är det Urax som är pappa till - far & son i år alltså!    


 

  Haritzas Diana

Vi har också köpt in vår lilla Haritzas Diana, nu junior, från Pia & Göran. Diana är en tik som vi hoppas ska bli ett tillskott i vår egen kennels avel och ett värdefullt tillskott för rasen då hon har värdefulla och sällsynta blodslinjer bakom sig. Dianas farfar var VWW-08 FI UCH  NORD UCH  NORD V-05  NV-02  KBHV-02 VDH CH Haritzas Elvis, vars ägare & matte Christina var den som idag visade Urax till det tredje Certet vid utställningen i Kolbäck. Christina äger en av Dianas kullsystrar, Haritzas Dancing Queen, som på utställningen i Kolbäck fick Excellent och placerade sig på 3:e plats av Juniortikarna.


Flera hundar av Haritzas uppfödning blev de första Världsvinnarna på Världsutställningen i Stockholm 2008, det år då rasen blev intermittent officiellt godkänd av FCI som ras i hela världen. År 2008 var Sverige värdland för World Dog Show och Haritzas uppfödning NORD UCH  NORD V-03  SE V-05  SE V-06  SE V-08 Haritzas Happy kunde då lägga till även titeln WW-08 - alltså den första Världs Vinnaren i rasen! Inte nog med det, även även FI UCH  NORD UCH  NORD V-05  VDH CH Haritzas Elvis med matte Christina visade framtassarna vid den här utställningen, och tog titeln VWW-08, alltså Veteran Världs Vinnare - även denna titel den första någonsinn i rasen! Haritzas är en kennel med mycket erfarenhet, kunnande och bra hundar.


På bilden nedan ses fyra av deras uppfödning, tikarna SE UCH Haritzas Skorpan, SE UCH Haritzas Odessa och SE UCH Haritzas Isadora och lilla SE UCH Haritzas Zolo.


SUCH Skorpan, SUCH Odessa, SUCH Isadora och Zolo

Det är ingen slump att det står fyra homogena rastypiska damer på rad. Detta är ett resultat av uppföderiets pragmatiska kunnande, och inte avel baserad utifrån teorier eller statistik.

 
 
Jaana

Jaana

18 maj 2012 16:40

Ja, verkligen, det som du skriver är sanningens ord!
Jag har respekt för deras (Pias & Görans) kunskap och erfarenhet, de har ju varit med från början!
Jag tycks ha brodern till din Diana, Diggiloo, eller Diggi som han kallas för, en mycket trevlig och snygg hane...

http://www.nybygards.fi

Karlsson

18 maj 2012 18:09

Jaa det har du. :) Han var (och jag hoppas är)ett riktigt fint exemplar som lovade gott inför framtiden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karlsson - 5 januari 2018 23:39

  Usch så det tog emot att åka till My Dog i år! Det kändes verkligen att jag var trött på utställningar då  höstens flackande verkligen hade sugit musten och lusten ur mig trots alla positiva framgångar. Jag kände att jag ville vara hemma, men då ...

Av Karlsson - 18 december 2017 23:00

Så, där kom sista utställningen för året - SVENSK VINNARE Dog Show 2017 på Hundmässan, Stockholm den 17 december. Vilken fenomenal avslutning & final på detta utställningsår det blev!    För Hurrelvingens Maia Nebula var det premiär med inomhusu...

Av Karlsson - 13 november 2017 07:15

  Så då var det dags igen, nu för World Dog Show 2017 den 12 november 2017 i Leipzig, Tyskland. Hundarna börjar bli rätt vana nu vid såväl bilåkning och färjtransporter och gör sig bekvämt nedbäddade i såväl färjhytternas bäddar som mjuka, sköna ho...

Av Karlsson - 9 november 2017 07:15

  Så var vi inte hemma många dagar förrän det var dags igen att packa om utställningsväskan och ge sig iväg. Nu med sikte på German Winner Dog Show 2017 i Leipzig, Tyskland, den 8 november 2017. Kent följde med denna gång och även hundarna DK VV-17...

Av Karlsson - 6 november 2017 06:45

    Jag hade anmält SE UCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden och SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka till Dansk Vinnarutställning 2017 i Herning Danmark. Så den 3:e november var det dags att packa bilen med utställningsgrejor och hundarna och ...

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skapa flashcards