Direktlänk till inlägg 3 augusti 2016

Världens mest meriterade Dansk-svenska Gårdshund i flest discipliner kommer från Stolta Ebbas kennel

Av Karlsson - 3 augusti 2016 11:14

 

År 2009 flyttade en av våra valpar i E-kullen till familjen Peter & Cynthia Heyman i Utah, USA. Hans registrerade namn är Stolta Ebbas Einride Of Sweden men kallas för Jet. Matte Cynthia är en erfaren hundmänniska som under lång tid har arbetat ideellt i olika så kallade Pet-Rescue Organisationer, och har tagit hand om ett stort antal omplaceringshundar under åren. Jet har en stor familj och flock som idag består av två korthåriga Collies, en Border Collie, en Kromfohrländer, en blandras och ytterligare en Dansk-svensk gårdshund från kennel Stolta Ebbas.


     

Året var 2013 då han fick en släkting i familjen då Cynthia var över till Sverige och hämtade hem ytterligare en Dansk-svensk gårdshund från vår uppfödning. Det var Stolta Ebbas Njord Noatun, från kombinationen SE UCH NORD JV-11 Stolta Ebbas Irpa Idun Ilmatar och SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee, som följde med tillbaka till Utah.  

 

 

 

Cynthia är en kunnig och mycket strukturerad, fokuserad och målmedveten hundägare, som under åren har tränat Jet och Connor i flera olika discipliner som t ex Agility, Lure Cursing, Lydnad och Fly ball med mera. Hon har inte heller tvekat att ge sig in i helt nya discipliner såsom Barnhunt, Weight Pulling, Herding med flera.

 


Jet tar här Championtiteln i Weight Pulling i UKC.
 

Hon har haft sådana framgångar med Jet i Agility att han under många år har placerat sig i toppen, och därmed blivit inbjuden till AKC Invitational Agility for Top Dogs vid 4 eller 5 tillfällen tror jag det är nu. Första inbjudan var år 2011 och nu senast i år har han fått inbjudan som "#1 Topdog till AKC Invitational Agility for Top Dogs 2016" i Orlando, USA.

 

 


Jet har innehaft positionen som världens mest meriterade Dansk-svenska gårdshund i flest discipliner i många år nu. Hans namn med titlar (AKC) ser ut så här efter den senaste vunna titeln: 

MACH3 Stolta Ebbas Einride Of Sweden CM CD BN RE PT MXC MJB2 XF T2B4 CAA FDCH RATM CGC

 

Detta är hans meritlista med titlar och vad de betyder/disciplin i:

AKC (American Kennel Club):
MACH3: Master Agility Champion (3 of these)
CM:       Certificate of Merit - Conformation
CD:       Companion Dog - Obedience Novice 
BN:       Beginner Novice - Obedience
RE:       Rally Excellent - Rally-O
PT:       Pre-Test - Herding
MXC:    Masters Century Agility - 100 Agility Qs in Standard.
MJB2:   Masters Jumpers Bronze2 which means he has 125 Qs in Jumpers
XF:       Excellent FAST - Agility Distance Class
T2B4:   Time 2 Beat 4 - Agility title he has four of these.
CAA:     Coursing Ability Advanced - Lure Coursing
FDCH:   Flyball Dog Champion - Flyball
RATM:   Barn Hunt Masters
CGC:     Canine Good Citizen - Manners/Obedience
 
UKC (United Kennel Club):
PTA:      Pre-Tested Advance - Nosework Anise
UWP:     United Weight Puller - Weight Pull
CH:       Champion - Conformation
UFA:      United Flat Racer Aptitude Test - Lure Coursing
 Senaste titeln Jet tog var PTA, dvs "Pre-Trial Advanced" i Nose Work i UKC (United Kennel Club).  

Stolta Ebbas Njord Noatun OA OAJ NF CAA CGC, Connor i vardagslag, har också plockat en hel del titlar under Cynthias ledning. 

 


Han har fått Top Ten Certificate 2015 i UKC och har vunnit titeln PTN (Pre Trial Novice Nose Work) också i UKC (United Kennel Club). 
De titlar som Connor vunnit är följande: 

AKC (American Kennel Club):
OA:     Open Agility
OAJ:   Open Agility Jumpers
NF:     Novice FAST Agility
CAA:   Coursing Ability Advanced - Lure Coursing
CGC:   Canine Good Citizen - Manners/Obedience
RATN: Barn Hunt Novice
 
UKC (United Kennel Club):
PTA:   Pre-Tested Novice - Nosework Birch
CH:    Champion - Conformation
UFA:  United Flat Racer Aptitude Test - Lure Coursing
 

      

Att hundarna som man föder upp får det bra hos bra familjer är väl det viktigaste för en uppfödare. Att de sedan får ha kul och att det har gått bra på tävlingar och utställningar, ja det är ju extra bonus. Som uppfödare kan man bara ödmjukt tacka för framgångarna för det är ju så roligt att få följa sina hundar i en så spännande resa som Jet och Connor får möjlighet att göra tack vare Cynthia. Det gör ju att man blir väldigt glad och stolt över sina uppfödningar, men också glad över de resultat som visar på hur enormt mångsidig rasen Dansk-svensk gårdshund kan vara när de hamnar i rätta händer. 
 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Karlsson - 5 januari 2018 23:39

  Usch så det tog emot att åka till My Dog i år! Det kändes verkligen att jag var trött på utställningar då  höstens flackande verkligen hade sugit musten och lusten ur mig trots alla positiva framgångar. Jag kände att jag ville vara hemma, men då ...

Av Karlsson - 18 december 2017 23:00

Så, där kom sista utställningen för året - SVENSK VINNARE Dog Show 2017 på Hundmässan, Stockholm den 17 december. Vilken fenomenal avslutning & final på detta utställningsår det blev!    För Hurrelvingens Maia Nebula var det premiär med inomhusu...

Av Karlsson - 13 november 2017 07:15

  Så då var det dags igen, nu för World Dog Show 2017 den 12 november 2017 i Leipzig, Tyskland. Hundarna börjar bli rätt vana nu vid såväl bilåkning och färjtransporter och gör sig bekvämt nedbäddade i såväl färjhytternas bäddar som mjuka, sköna ho...

Av Karlsson - 9 november 2017 07:15

  Så var vi inte hemma många dagar förrän det var dags igen att packa om utställningsväskan och ge sig iväg. Nu med sikte på German Winner Dog Show 2017 i Leipzig, Tyskland, den 8 november 2017. Kent följde med denna gång och även hundarna DK VV-17...

Av Karlsson - 6 november 2017 06:45

    Jag hade anmält SE UCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden och SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka till Dansk Vinnarutställning 2017 i Herning Danmark. Så den 3:e november var det dags att packa bilen med utställningsgrejor och hundarna och ...

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se