Senaste inläggen

Av Karlsson - 17 april 2016 21:26

 

I helgen som gick har valparna i A-kullen 2016 haft mottagning. De har fått besök av såväl mormor och morfar som sina kanske blivande familjer, och kanske även kommande kullars blivande familjer. 


Under ett av lördagens besök var det äntligen en av famljernas tur, de hade väntat sedan tidigare på en hanvalp från vår uppfödning. När familjen kom in i valprummet var det en av valparna som valde ut ett speciellt knä och parkerade sig där under tiden medans de alla kelade med Doris och valparna för att lära känna dem lite närmare. Snart nog så somnade valparna och vi gick in i vardagsrummet som ligger i anslutning till valprummet för att dricka kaffe och äta valpbulle. 


Asta Kask och hennes utvalda

 

Vi hade lämnat dörren på glänt till valprummet så att Doris kunde gå mellan oss och titta till sina valpar. När vi sitter där så kommer en liten figur gående tvärs över golvet, först gick hon fram till mig men fortsatte vidare till min man, och sedan till mannen i familjen för att gå till andra sidan av bordet där hon hittade "sitt" knä igen. Det känns lite märkligt att en liten valp på 5 veckor är så kavat att hon går in i ett för henne ännu obekant rum och går förbi mig och min man - som hon känner väl - och vandrar vidare för att - som det såg ut - mer eller mindre leta upp en viss person. 

Namn förpliktigar sägs det ju, så med tanke på det så kanske inte hennes kaxighet förvånar då hon är namnad efter Törebodas stolthet, det världsberömda punkbandet Asta Kask. 

Kärlek vid första ögonkastet? Ja, det verkar som om det finns och det kanske inte alltid är vi människor som väljer. I vilket fall som helst så verkar det inte bli någon hanvalp som flyttar in i den familjen nu...

  


A-kullen 5 veckor

 

Tack till alla er som kom till oss i helgen!

ANNONS
Av Karlsson - 15 april 2016 10:39

Igår fick vi trevligt besök av Stolta Ebbas Yngvefrej Af Tinka med husse. Yngvefrej är en kullbror till vår egen Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka.


Stolta Ebbas Yngvefrej Af Tinka och Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka är från en kombination mellan vår tik NORD SE FI DK NO uCH NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka och SE uCH Comet Of Bellrose.


In kom han som en stormvind och bjöd upp till lek. 

 

Yrsa blev totalt förstummad och stod som fastfrusen och bara tittade på yrvädret Yngvefrej när han gjorde sina piruetter.


Men rätt snart så kom hon på att han nog var rätt gullig lekkamrat i alla fall och deltog i dansen.


Leken blev så pass vild att Yrsa tappade ytterligare en mjölktand. De båda är 4,5 månad och i värsta tandfällningsåldern och med öronlappar som lever ett eget liv. Jag undrar vad matte tänkte när Yngvefrej kom hem rödfläckig från mötet med sin kullsyster...

  

Men han kan allt vara lugn och fin också. 

  ANNONS
Av Karlsson - 11 april 2016 12:27

I helgen som gick vart det uppehåll och stopp för hällregnet som pågått i nästan en vecka. Solen hittade äntligen hit och hundbäddarna kom fram igen till glädje för våra soldyrkande hundar. 


Chili har nu bara två veckor kvar av graviditeten och har blivit riktigt rund under den senaste veckan.  

Ceasar följer gärna Chili i hälarna och håller sig i närheten.


Vi vårstädade trädgården och inventerade kvarglömda leksaker och benkapital och kunde fylla en skottkärra, som vanligt. Doris var kontrollant, tillsammans med resten av flocken... 

 

Yrsa och Diana kontrollerar så att vi inte plockat i för mycket av deras skatter i skottkärran.  

Arbetet tog lång tid då det var en hel del som hämtades tillbaka och återanvändes av flocken.


'

Konferens pågår...Av Karlsson - 10 april 2016 21:15


Idag fick Doris och valparna besök då "mormor" och "morfar" kom och hälsade på. 

De var förstås helt eniga med oss att vackrare och kavatare valpar har aldrig skådats. Valpkullen är nu 4 veckor gamla och en hel del har hunnit hända sedan sist - de har ju börjat äta "riktig" mat och får smakportioner, de kissar numer på tidning och har lärt sig att rymma... 

  
Än så rymmer de inte så långt, bara över den lilla kanten i valphagen. Men de kommande veckorna så går utvecklingen med rasande fart, och då kan det bli svårt att hänga med. 


Stolta Ebbas Agne Allvis Ask Af Lin


Full fart framåt! 


Doris busade runt nu när matte & husse hälsade på


Stolta Ebbas Aslög Asta Kask Af Lin

 

Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin


Är man liten och blir trött så måste man få sätta sig ner och fundera en stund. 
Stolta Ebbas Alfhild Alfheim Af Lin
    

Av Karlsson - 28 mars 2016 16:26

Nu har A-kullen blivit 2 veckor gamla och flyttat hemifrån. 

  

Nej, riktigt så fort har det inte gått men valprummet har ställts iordning och Doris med valpar har nu under påskhelgen flyttat till eget boende i valprummet. 
 


Idag fick de besök av "mormor" och "morfar" som såklart ansåg att det var de vackraste under av gårdshundsvalpar som någonsin hade fötts. 

    

...och det går det väl inte att säga emot, eller hur? Vi passade också på att fotografera underverken nu när det var veckofödelsedag, inflyttningsfest och så kärt besök. 


 


Stolta Ebbas Agne Allvis Ask Af Lin


Stolta Ebbas Agne Allvis Ask Af Lin


Stolta Ebbas Agne Allvis Ask Af Lin


Stolta Ebbas Agne Allvis Ask Af Lin


Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin


Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin


Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin


Stolta Ebbas Aslög Asta Kask Af Lin


Stolta Ebbas Aslög Asta Kask Af Lin


Stolta Ebbas Aslög Asta Kask Af Lin


Stolta Ebbas Alfhild Alfheim Af Lin


Stolta Ebbas Alfhild Alfheim Af Lin


Stolta Ebbas Alfhild Alfheim Af Lin


"Go'natt"

Av Karlsson - 23 mars 2016 12:09

Nu har valparna efter Stolta Ebbas Lin Of Tinka och Himlatorp's Anton blivit en vecka och det var dags för den första fotograferingen som kommer att följas av många, många fler... 

  

Namnen är också bestämda, denna gång med god hjälp från "mormor" och "morfar", tack för det Eva och Dick.  Valparna kommer att heta Stolta Ebbas Aslög Asta Kask Af Lin, Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin, Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin och Stolta Ebbas Agne Allvis Ask Af Lin, alla har fått namn som hämtats från Nordiska Mytologin.


   

Av Karlsson - 15 mars 2016 14:25

Den 13:e mars föddes 3 tikar och 1 hane i kombinationen undan Stolta Ebbas Lin Of Tinka och efter Himlatorp's Anton. Det blev 2 trefärgade tikar där 1 har stubbsvans och 1 har lång svans, och 1 vit/svart tik med lång svans samt 1 trefärgad hane med halvlång stubbsvans. 


 


 


   

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se