Senaste inläggen

Av Karlsson - 13 mars 2016 07:35

Vår Lady fattas oss. Hon har varit sjuk under en längre tid och fick somna in i fredags. 

 

 

ANNONS
Av Karlsson - 1 mars 2016 06:45

 


SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia är efter vår egen tik NORD SE FI DK NO uCH NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka och Rönnbergagårdens Sivert. Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament, och han liksom Tinka är vänligt sinnad och social. Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som då kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och hon är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund, vilken från 2008 vid World Dog Show i Stockholm blev en intermittent ras under FCI. Ottilia är en av endast 13 avkommor efter Sivert, av vilka Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt värdefulla och unika avkommor i vår avel, vilka är genetiskt värdefulla att bevara för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

 


 

Ottilias farfar är VWW-08 NORD uCH FI uCH SE uCH DK uCH NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05 VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på världsutställningen i Stockholm 2008.

 

Ottilia har liksom sina föräldrar ett vänligt och milt sinnelag. Hon är av championkvalité och har vunnit Svensk Junior Vinnare 2014 för domare Svend Lövenkjaer, Danmark, blivit Bäst i Rasen (BIR) och har 1 CERT. European Dog Show 2015 i Oslo, Norge, vann hon Open class med Excellent för domare Dan Ericsson, Sverige. Ottilia är höftledsröntgad och avläst med HD B.

 

 

Gassman's Julius är efter vår avelshane SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och Gassman's Polly. Han gjorde sin utställningspremiär på MyDog 2015 där han vann Bäst I Rasen Valp (BIR Valp) vid båda dagarnas utställningar för domarna Karl-Erik Johansson och Nils Molin, Sverige. Under 2015 har det fortsatt med vinster i Juniorkonkurrensklass, och placering som 2:a Bästa Hanhund med CERT.

European Dog Show 2015 i Oslo, Norge, blev han placerad som 3:a i Junior class males med Excellent för domare Dan Ericsson, Sverige.

 

Julius är liksom sin far en lugn och vänlig gårdshundshane, är mycket rastypisk och av championkvalité. Julius är höftledsröntgad och avläst med HD A.

 

   


Vi ser med spänning fram emot denna kombination av 2 av Stolta Ebbas avelslinjer av gamla linjer med mycket fina och rastypiska hundar i en kombination som är genetiskt värdefull att bevara för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

 

Mer information om kombinationen hittar Duhär.

Vår hemsida hittar Du här: www.stoltaebbas.se 

Nyheter och aktualiteter finns på vår officiella Facebooksida: https://www.facebook.com/StoltaEbbasKennel/

ANNONS
Av Karlsson - 1 mars 2016 06:30

 

 

Stolta Ebbas Olufa Oddrun är efter vår egen tik NORD SE FI DK NO uCH NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka och Rönnbergagårdens Sivert. Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament. Han, liksom Tinka, är vänligt sinnad och social. Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund, och från 2008 vid World Dog Show i Stockholm blev en intermittent ras under FCI.

 

Olufas farfar är VWW-08 NORD uCH FI uCH SE uCH DK uCH NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05 VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på världsutställningen i Stockholm 2008.

 

Olufa är en av endast 13 avkommor efter Sivert, och Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt värdefulla och unika avkommor, avelstikar som är bevandesgenetiskt värdefulla för lantrasen Dansk-svensk gårdshund. Olufa har ärvt sina föräldrars milda sinnelag, är av championkvalité och har HD B.

 

 

Stolta Ebbas Kama Of Breidablick är efter vår tik Stolta Ebbas Bella Breidablick och SE uCH Haritzas Urax. I linjerna bakom Urax finns Tjänstehund Skrållan, Haritzas stamtik, en tik som var tränad och tävlad av Pia Linell och är den enda officellt godkända tjänstehunden (räddningshund) i rasen i världen.

Urax mormor är WW-2008 NORD SE DK NO uCH Bro V-2002 NORD V-2003 SV-05 SV-06 Årets utställningshund 2005 Haritzas Happy. Happy var den allra första världsvinnaren i rasen när hon i stor konkurrens vann på världsutställningen i Stockholm 2008, en utställning där FCI godkände rasen intermittent. Haritzas kennel var en av de tidiga kennlarna i rasen, och dess uppfödare Göran Cajhagen och Pia Linell bildade och startade Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund tillsammans med domaren och uppfödaren Lars Adeheimer, Adens kennel, m fl. Lars Adeheimer, Sverige, är en av de två domare som har författat rasen Dansk-svensk gårdshunds standard - den andre är domare Ole Staunskjaer, Danmark.


Kama är likt sin mor vänlig, lekfull och familjekär, och vill vara med där det händer något. Han är utställd med Excellent, och har HD A.

 

 

Vi ser fram emot denna spännande kombination av gamla linjer i en kombination som är genetiskt värdefull ur bevarandesynpunkt för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.


Mer information om kombinationen hittar Du här.

Nyheter och aktualiteter finns på vår officiella Facebooksida: 

https://www.facebook.com/StoltaEbbasKennel/

Av Karlsson - 29 februari 2016 09:45

 

 

SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee (Ceasar) är vår avelshane av egen uppfödning. Han är Svensk och Finsk Champion (utställning), och har 1 Danskt reservcert. Ceasar har gjort Mentalbeskrivning Hund (MH) vilket visar att han är en självsäker, mycket lekfull och nyfiken individ men utan stress och att han är skottfast. Han en utpräglad råttehund med en stark instinkt att jaga sork och möss. Ceasar har totalt 23 avkommor från 5 olika kullar, varav 6 stycken är exporterade till bland annat USA, Norge och Finland. Han har i sina kullar visat att han är en stark nedärvare av god rastyp såväl mentalt som exteriört. Ceasar är höftledsröntgad och avläst med HD A.

   

Flinkagårdens Chili är en omplaceringstik som kom till oss i början av 2015. Hon är mycket vänlig och mjuk till sättet och har anpassat sig väl till oss och i vår flock. Chili är av championkvalité och mycket rastypisk såväl exteriört som mentalt.

   

På Rasspecialutställningen som Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund årligen arrangerar i Tollarp har Chili blivit placerad som 4:e Bästa Tik med CK för domare Marianne Schlüter (även uppfödare av Dansk-svensk gårdshund), Danmark. Sedan hon kom till oss har hon under 2015 blivit 2:a Bästa Tik med CERT för domare Yvonne Brink. Chili är höftledsröntgad och avläst med HD A.

 

 

Vi ser fram mot denna spännande kombination med mycket fina och rastypiska hundar i linjerna bakom Chili och Ceasar av lantrasen Dansk-svensk gårdshund - verkligen en anrik dansk-svensk kombination.

 

Mer information om kombinationen hittar Du här.

Nyheter och aktualiteter finns på vår officiella Facebooksida: https://www.facebook.com/StoltaEbbasKennel/

Av Karlsson - 29 februari 2016 09:32

Stolta Ebbas Lin Of Tinka är efter vår egen tik NORD SE FI DK NO uCH NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka och vår avelshane SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden. Eiktyrner är en hane med ett lugnt och stabilt temperament liksom Tinka, och han är vänligt sinnad och social. Han är från en kombination efter vår tik Stolta Ebbas Anni och SE uCH Haritzas Urax. Stolta Ebbas Anni är en av endast 13 avkommor efter hanen Wennhof's Boss, varav Anni är en av de endast 2 avkommor efter Boss som finns i avel.   

Lin är 4:e generationen Stolta Ebbasuppfödning. Hon har ärvt sina föräldrars kluriga och pigga sinnelag, och är stabil, vänlig och social. Lin är utställd med Excellent och har HD B.


I linjerna bakom Urax finns även Tjänstehund Skrållan, kennel Haritzas stamtik, en tik som var tränad och tävlad av Pia Linell och är den enda officellt godkända tjänstehunden (räddningshund) i rasen i världen. Haritzas kennel var en av de tidiga kennlarna i rasen, och dess uppfödare Göran Cajhagen och Pia Linell bildade och startade Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund tillsammans med domaren och uppfödaren Lars Adeheimer, Adens kennel, m fl. Lars Adeheimer, Sverige, är en av två som författat rasens standard och den andre är domaren Ole Staunskjaer, Danmark.

 

Eiktyrners kullbror - en av våra exporter till USA - är MACH2 Stolta Ebbas Einride Of Sweden CD BN RE MXS MJG OF T2B3 CA CGC FDCH FDCH-S TF-III ASCA-CD GS-O JS-E RS-E UKCCH UWPCH och är den Dansk-svenska gårdshund som är mest meriterad i flest discipliner i världen. På Golden Gate kennelklubbs tvådagarsutställning i januari 2016 blev han BOB och BOS (Bäst i Rasen och Bäst i Motsatt kön) i Kalifornien, USA.

 


 

Himlatorp's Anton är en lugn och vänlig hane utan stress eller aggression. Han har endast 6 valpar här i Sverige, och han är far till 2 i Stolta Ebbas U-kull, två tikar som har ett härligt temperament med en mycket lovande rastypisk exteriör och med stubbsvans som sin far. Anton är av championkvalité, och har HD A.

 

 

Vi ser fram emot denna spännande kombination av gamla linjer, i en kombination som är genetiskt värdefull att bevara för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

 

Mer information om kombinationen hittar Du här

Nyheter och aktualiteter finns på vår officiella Facebooksida: https://www.facebook.com/StoltaEbbasKennel/

 

Av Karlsson - 14 februari 2016 17:24

Världens mest meriterade Dansk-svenska gårdshund i flest discipliner MACH2 Stolta Ebbas Einride Of Sweden CD BN RE MXS MJG OF T2B3 CA CGC FDCH FDCH-S TF-III ASCA-CD GS-O JS-E RS-E UKCCH UWPCH är den 2:a i rasen Dansk-svenska gårdshund som uppnått AKC (American Kennel Club) "Certificate of Merit title for Conformation"! Jet har också flyttats upp till Masterklass i Barn Hunt och placerats i högre Master.

 

Foto: Tiptail.comFör 14 dagar sedan tog vår uppfödning Stolta Ebbas Oliana Olwen samma titel, och då som den allra 1:a i rasen på Golden Gate Kennel Clubs hundutställning i Kaliornien, USA!

 

Foto: Marty Greer

 

Helt underbart! 

Nu kan man säga att kennel Stolta Ebbas verkligen är inskriven i rasens historia.

      
Tack från ett par väldigt glada och stolta uppfödare. Bra jobbat Cynthia och Jet & Marty och Olga!

     

Av Karlsson - 3 februari 2016 08:11


Stolta Ebbas Gonille Gilemichel är född den 11 november 2015 och är veterinärbesiktigad utan anmärkning, registrerad med full stamtavla i Svenska Kennelklubben, grundvaccinerad och ID-märkt. Hon är av rasen Lancashire Heeler, en "lantras" som tjänstgjort som kofösare ursprungligen, men som idag är mer en sällskapshund och används i sporter som agility, rallylydnad, lydnad m fl. Mer information om SE Gonille Gilemichel hittar du på vår hemsida:  www.stoltaebbas.se eller facebooksida: https://www.facebook.com/StoltaEbbasKennel/ Stolta Ebbas Gonille Gilemichel mitt emellan mamma Tanspots Tuschinskis Tia Temptation och aunty NORD SE FI DK NO uCH NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka. 


Av Karlsson - 31 januari 2016 16:00

 

Andra dagen på Golden Gate kennelklubbs hundutställning i Daly, Kalifornien, USA, så blev resultatet tvärtemot gårdagens. Dvs Stolta Ebbas Oliana Olwen, Olga, blev Bästa Tik och Bäst i Motsatt Kön (BIM/BOS). Men inte nog med det, Stolta Ebbas Oliana Olwen blev den första Dansk-svenska gårdshunden att ta hem titeln Certificate of Merit!

       

Och Stolta Ebbas Einride Of Sweden blev Bäst I Rasen (BIR/BOB) - Yippie! 

Tjohooo så roligt och så glada och stolta som uppfödare vi är, en glädje som säkert delas med Birgitta på Rönnbergagårdens kennel och Göran på Haritsas kennel vars fina hanar Sivert och Urax är pappor till Olga resp Jet! Stort grattis till Marty och Cynthia! 

      

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se