Senaste inläggen

Av Karlsson - Onsdag 11 jan 19:31


Så var det dags för MyDog II för Tia, Svea, Julius, Alva, Yrsa och mig själv. Domare för Dansk-svensk gårdshund var Åke Cronander, Sverige, och antalet anmälda hundar var 52. 


Julius var först ut av våra hundar att bedömas i ringen av domare Åke.

  

SE UCH Gassman's Julius blev 4:e Bästa Hane med Excellent och CK för domare Åke Cronander, Sverige. Handler var Jessika Junehall.

     

Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin blev 2:a i Juniorklass med Excellent och CK, men blev oplacerad i Bästa Tik. Alva visades av Marty Greer. 


SE UCH Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka blev 3:a i Juniorklass idag. Handler var Jessika Junehall.

  

Jag visade vår lilla Podengo "Svea" eller Fashion Star Leonore Of Sweden som hon heter i stamboken. Svea blev 2:a i Valpklassen med HP för domare Birgitta Svarstad.


Jag visade även Tanspots Tuschinskis Tia Temptation, vår Lancashire Heeler, som blev 1:a i Öppen klass för domare Gunilla Skallman.

  


Vår lilla "Sveas" mormor "Angel", C.I.B NORDCH SECH DKCH NOCH CPHV-09 DKKV-09 CPHVV-15 DKKVV-15 DKKV-15 NORDV-16 NORDVV-16 EUVW-16 Faidros Santa Clara-A-Velha ställdes i veteranklass och visades av Jamie Sandh.


C.I.B NORDCH SECH DKCH NOCH CPHV-09 DKKV-09 CPHVV-15 DKKVV-15 DKKV-15 NORDV-16 NORDVV-16 EUVW-16 Faidros Santa Clara-A-Velha med Jamie."Sveas" mormor "Angel", C.I.B NORDCH SECH DKCH NOCH CPHV-09 DKKV-09 CPHVV-15 DKKVV-15 DKKV-15 NORDV-16 NORDVV-16 EUVW-16 Faidros Santa Clara-A-Velha vann veteranklassen och blev BIR, och slutade som 2:a Bästa Tik. Handler var Jamie Sandh.


Så, en summering av MyDog II  2017 för våra hundar blev placeringar som 4:e Bästa Hane, 2:a Junior, 3:e Junior, 1:a i Öppen klass och 2:a i Valpklass. Tack till Jessika för handling.

  


Den som säger att det inte krävs något, varken mentalt eller fysiskt av utställningshundar eller deras förare borde vara praktikant över en utställning som MyDog. Då skulle de nog ändra åsikt illa kvickt!

Ena dagen i en utställningsring är det är bastu, nästa dag i en ring där det är mer som ett kylrum än inomhus - och så hela tiden från tidig morgon till sena kvällen ett myller av människor, hundar, barnvagnar, hundvagnar under en konstant ljudkakafoni av högtalarutrop, musik, hundskall och konstant buller. Det är miljöträning för hundar och ägare som heter duga det! 

  

A big thank you to Marty and Dan for your visit during this fabolous weekend and for all your help with dogs and everything in- and outside of the show ring! Whish you all the best and Good Luck with Jens in the future! 

  

Av Karlsson - Onsdag 11 jan 15:36


Om vi ska börja med slutresultatet för My Dog 1 2017 så var det vår SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka som vann Bäst I Motsatt kön (BIM) med Certifikat för domare Nina Karlsdotter, Sverige. 

 


Yrsa blev Bästa Junior med Excellent och CK i en stor klass av juniortikar, och inte nog med det så av 53 st anmälda Dansk-svenska gårdshundar blev hon Bästa Tik med Certifikat och slutligen BIM. Handler var Jessika Junehall.

  

Yrsa har vid 13 månaders ålder blivit Svensk Juniorvinnare 2016, har vunnit BIR & BIM och tagit 3xCERT samt 1 ReservCERT. 


För att börja ifrån början av My Dog 2017 så kom Marty Greer och Dan Griffiths från USA igen över på besök men nu för att se utställningen av Dansk-svensk gårdshund bland annat. Marty och Dan har två tikar från vår kennel Stolta Ebbas uppfödning.


Marty och Dan i Heaven 23Marty och jag dreglar över de fantastiska räksmörgåsarna som skapas på Heaven 23.Utsikt från Heaven 23 på hotell Gothia Towers där vi spisade på kvällen.  


Morgon och dags att ladda energi till den kommande utställningsdagen från den fantastiska frukost som dukas upp på Gothia Towers.Först ut att bedömas av våra Dansk-svenska gårdshundar var SE UCH Gassman's Julius.


SE UCH Gassman's Julius blev 4:a i Championklassen för domare Nina Karlsdotter, Sverige. Handler var Jessika Junehall.


Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin (till vänster) blev oplacerad i Juniorklass och SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka (till höger) blev Bästa Junior och vann Juniorklassen med Excellent och CK. 

 

Domare Nina Karlsdotter bedömer Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin som blev oplacerad i Juniorklass vid My Dog I. Alva visades av Marty Greer. 


Yrsa på bordet och Alva i ringen.


Yrsa gick vidare till konkurrensklass Bästa Tik. 


...där hon vann!


        


SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka vann Bäst I Motsatt kön med CERT vid My Dog I. Yrsa har nu vid 13 månaders ålder vunnit titeln Svensk Juniorvinnare 2016, blivit BIR och BIM, och har 3xCERT och 1 ReservCERT. Domare var Nina Karlsdotter, Sverige, och handler var Jessika Junehall.


SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka BIM, CERT och Bästa Junior vid MyDog 1 2017  Jag visade vår Lancashire Heeler  Tanspots Tuschinskis Tia Temptation och hon blev 1:a i Öppenklass på My Dog I för domare Paula Heikkkinen-Lehkonen, Finland.


Jag visade även vår lilla Fashion Star Leonore Of Sweden som är av rasen Podengo Liso Pequeno. Hon placerade sig som 2:a i valpklass med HP både på My Dog I för domare Eva Nielsen, Sverige.


Fashion Star Leonore Of Sweden 2 Valp m HP vid MyDog1 2017  


Summering av resultat MyDog 1: BIM, Certifikat, Bästa Junior, 4 Championhane, 1 Öppenklass, 2 Valpklass m HP. 

  


Dagens resultat firades med en italiensk avslutning tillsammans med Marty och Dan, god mat och dryck på restaurang La Terrazza. Rekommenderas för er som gillar italiensk mat. 

Av Karlsson - 4 december 2016 21:24

I helgen som gick fick valparna vi träffa de första av de familjer som de eventuellt kommer att flytta till. Valparna i D-kullen är ännu lite vingliga men utvecklingen går med rasande fart och snart kommer de att vara snabba som blixten. Jag passade på att ta lite foton nu när det fanns någon som kunde hålla dem still ett ögonblick... 


Stolta Ebbas Disa Doris D'Ottilia


Stolta Ebbas Daga Drott Dottilia


Stolta Ebbas Dag Dagda D'Ottilia


Stolta Ebbas Dan Delling D'Ottilia


         

  Av Karlsson - 30 november 2016 13:55


Här kommer äntligen foton på underverken i vår D-kull 2016 efter SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia. De föddes den 1 november 2016 och det är 2 hanar och 2 tikar, mer information om valpkullen hittar du här.

 

Mer information om föräldrarna SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia hittar du på vår hemsida www.stoltaebbas.se.Är du intresserad av valp eller vill få mer information kan du kontakta oss via

mobil 076 32 16505

eller skicka e-post till: 

kennel (at) stoltaebbas.se 

 

                       

Av Karlsson - 23 november 2016 13:59

Så fick jag äntligen tid över för att fotografera D-kullen 2016 som också de flyttat ner en våning till eget rum. Tillfället kunde ju varit bättre valt då de hade ätit och det var dags för vilostund. Men några foton fick jag innan gänget somnade. 

  

         

   

Av Karlsson - 19 november 2016 11:19

...och flyttat ner en våning till egen kupé. De har också börjat äta "riktig" mat till mamma Iduns förtjusning då det är hon som får slickar skålarna. Kullen är jämn och valparna växer till sig, och som vanligt går tiden alldeles för fort. 


Stolta Ebbas Cormac Cuchulainn med hela ansiktet fullt med mat.  


Stolta Ebbas Creydyladd Ceres och Stolta Ebbas Corineus Con


 

Stolta Ebbas Cordelia Caipora tyckte det smakade mums!


Stolta Ebbas Cormac Cuchulainn


Man blir lite trött efter maten, Stolta Ebbas Corineus Con... 


Stolta Ebbas Cordelia Caipora...


Stolta Ebbas Creydyladd Ceres 

Av Karlsson - 14 november 2016 07:14

Vår lilla "Svea", Fashion Star Leonore Of Sweden, fick följa med ner till Skåne i helgen för att möte Jamie Sandh för lite träning och utvärdering. Jamie hjälpte till med handling av våra Dansk-svenska gårdshundar vid SGVK:s officiella utställning som hölls i Svedala.


 

Fashion Star Leonore Of Sweden är efter MultiCH MultiW Tähtitaivaan Häksätin och 
undan MultiCH MultiW Fashion Star Isn't She Lovely och kullen är född på Sveriges Nationaldag den 6:e juni, därav namnet Svea. Hon är av rasen Podengo portugues liso/pequeno - en Portugisisk gårdshund, och är uppfödd av Susanne och Jamie Sandh på kennel Fashion Star.   

Jamie och Svea. 

Sveas kullsyster Fashion Star Estelle Of Sweden blev BIR valp med HP och BIG 4 vid Sydskånska kennelklubbens Valputställning i Hässleholm i helgen.

Stort Grattis! 

  

Av Karlsson - 13 november 2016 15:11

Den 12 november 2016 var det utställning i Svedala några mil från Malmö - en utställning som jag länge sett fram emot och prickat in i kalendern. Domare för Dansk-svensk gårdshund var Lars Adeheimer, den domare som man kan anse vara rasens nestor och den svenska domare som är författare till Dansk-svensk gårdshunds rasstandard.

På fredagen körde jag ner till Lund där vi övernattade på Scandic Star, men det var den trassligaste incheckningen jag någonsinn varit med om. Tre olika rum på olika våningsplan bars bagaget runt till innan vi kunde få mat och krypa till sängs.    


Från vänster:  SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee, Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka, Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin och SE UCH Gassman's Julius.

 

Svea upptäckte en farlig hund i spegeln och stod vakt ända tills det blev mörkt i rummet...
Morgonen utställningsdagen startade mindre bra med att jag fick ringa Bilia Assistans...IGEN!

  

Men med deras hjälp fick jag igång biluslingen och kunde styra kosan i riktning mot Nyvångs fryshus, förlåt Nyvångs ridhus i Klågerup.

    

För tredje året (3:e ?!) i rad har SGVK, Specialklubben för gårds- och vallhundar, förlagt sin officiella Svedalautställning hit. Detta TROTS tidigare klagomål på bland annat att det är helt ouppvärmt vilket inte är så bra i november för de raser under specialklubbens ansvarsområde som kanske inte har så tjock päls, och det är ju definitivt inte trevligt för utställare och medföljande heller att vara hänvisad till ett ridhus som är kallare och fuktigare än det är utomhus. Utställningsplatsen har tidigare år saknat toalett för utställarna, ett fåtal parkeringsplatser finns och det finns ingen möjlighet att kunna köpa kaffe, fika eller annan förplägnad att värma sig med i kylan. Denna gång hade de visserligen lyssnat lite då det fanns ordnat med en gammal ohygienisk mulltoa som man nästan var tvungen att vara akrobat och klara att klättra på en stege för att ta sig upp till. 

  

Utställningarna måste ju vara tillgängliga för alla sorters människor, varför då inte ordna dit ett antal bajamajor i markplan? Det borde väl överskottet räcka till när det inte är något annat än ridhushyran som naggar i kanten på anmälarnas utställningsavgifter som kommit in. Och det gör ju inget om dessa bajamajor dessutom är någorlunda rengjorda vilket mulltoan inte var...


Det är fruktansvärt oförskämt och nonchalant av SGVK som ansvarig utställningsarrangör för att de - trots tidigare klagomål - inte lyssnat på utställarna och tagit kritiken mot en vald undermålig utställningsplats på allvar, utan att de för 3:e gången hyr samma fryshus, förlåt ridhus ÅTERIGEN! Och inte nog med det - denna information om plats undanhålls i det längsta för utställarna vilka meddelas först i PM till utställarna MINDRE ÄN EN VECKA innan utställningsdag! 
  
Det heter att det är rasklubbarna under SGVK som är ansvariga för respektive utställning, men det kan inte SGVK skylla ifrån sig på då det är SGVK som söker tillstånd om att arrangera officiell utställning hos SKK och det är SGVK som står som arrangör. Det är därmed ytterst DERAS ANSVAR och ingen annan. Fungerar inte arrangemanget med någon rasklubb, ja då är det SGVK:s skyldighet och ansvar att gå in och styra och inte enbart håva in utställarnas pengar!


Jag tror att SGVK bör noga tänka igenom och bära med sig att det stora antalet anmälda hundar i rasen Dansk-svensk gårdshund från såväl Sverige som Danmark till just denna utställning berodde på att det var domare Lars Adeheimer som dömde. Det var många som sa att efter årets utställning så aldrig mer kommer de att anmäla till SGVK:s utställning i Svedala eller överhuvud taget till en utställning i ridhus vintertid. 


Förra månaden var det en annan fatal miss som gällde SGVK:s utställning i Uppsala. Den skulle enligt information på hemsidan enligt inbjudan vara förlagd till Kungsängen. Det var bara den lilla omständigheten att Kungsängen inte alls var området Kungsängen i Uppsala. Nej, Kungsängen visade sig vara Kungsängen i Stockholm som ligger 70 km enkel väg ifrån Uppsala. Denna information kom ut på SGVK:s hemsida två (2!) dagar innan utställningsdagen. Dessutom var den hundhall som hyrts till utställningen nog lagom till endast en utställningsring. Nu var det två utställningsringar alldeles FÖR små så hundarna kunde inte få ut sina rörelser rätt, och dessutom fanns knappt plats att ta sig in eller ut, för att inte tala om att få plats överhuvud taget. Dessutom tvivlar jag utfärdade tillstånd från Länssstyrelse, Brandmyndighet eller Hälso- och miljöskydd följdes när det gäller tillåtna maxantal personer - det överskreds nog med minst det tredubbla om inte mer under denna utställning. 
Skämmes! Bättring SGVK!
  Nåväl, först ut av våra hundar var Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin. Hon visades i valpklass av handlern Jamie Sandh, och Alva fick Excellent och blev 2:a i Valpklass

Hurrelvingens Not So Red (efter SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee undan SE UCH DK UCH Kilhults Xllenta Lady In Red) fick Very Good. 

Fine Hurrelvingens Red Baron (efter SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee undan SE UCH DK UCH Kilhults Xllenta Lady In Red) fick Good.   
"-Det luktar köttbullar om dig." sa domare Lars Adeheimer om en pusslysten Julius. 

Lars hanterar hundarna med mjuk hand och bemöter dem väldigt mjukt och fint.

SE UCH Gassmans Julius fick Excellent med CK och blev 3:a i Championklass. I Bästa Hanhundklass hamnade han på femte plats och blev oplacerad. 


Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka fick Excellent med utmärkt kritik och vann Juniorklassen. Det enda Lars inte ansåg vara utmärkt var hennes något glesa tassar och han gav rådet att införskaffa lite större stenar till trädgården som hon kan klättra i.

  

 
Två av Ceasars avkommor, Hurrelvingens Red Umbra och Hurrelvingens Not So Red visades i uppfödarklass tillsammans med Hurrelvingens Mr Easter och Hurrelvingens Isis Af Stierne där de blev bästa uppfödargrupp med HP. De blev dessutom BIS 2 Uppfödargrupp med finfin kritik! Grattis! Gruppens kritik: 
"En jämn typriktig grupp med bra bröstkorgar och rätt proportioner. Samtliga med bra ben, vinklar och fötter. Ett mkt bra helhetsintryck". 

  

En summering av dagen för kennel Stolta Ebbas blev triss i Excellent med en 3:e placering i Championklass, en 1:a placering i Juniorklass och en 2:a placering i valpklass för våra hundar, och dessutom två av Ceasars avkommor i en BIS 2 Uppfödargrupp! Inte illa resultat alls! 

  

 

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se