Senaste inläggen

Av Karlsson - 7 september 2016 14:20


Parning har skett mellan vår tik SE uCH NORD JV-11 Stolta Ebbas Irpa Idun Ilmatar och Gassman's Julius. Valparna beräknas födas V 43 och leverans från V 51 2016. SEuCH NORD JV-11 Stolta Ebbas Irpa Idun Ilmatar
, född 2011, är efter EE CH FI CH FI V-09 Aridgeocrats Ernest Hemmingway undan vår tik NORDuCH DKuCH FIuCH SEuCH NOuCH NO V-11 Falkenbergs Tjalfe Tinka, och Iduns morfar är DK V-13 DK CH NU CH NV-10 NV-11 Haritzas Tarzan. Idun har tagit titlarna Nordisk Juniorvinnare 2011 och är Svensk Champion (utställning).

 

European Dog Show 2015 fick Idun Excellent i Champion class bitches. Domare var Dan Ericsson, Sverige.


Idun är en social, alert & pigg liten dam, en klurig stor personlighet som alltid vill vara med och är nyfiken inför det mesta.Gassman's Julius är efter vår avelshane SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och Gassman's Polly. Han gjorde sin utställningspremiär på MyDog 2015 där han vann Bäst I Rasen Valp (BIR Valp) vid båda dagarnas utställningar för domarna Karl-Erik Johansson och Nils Molin, Sverige. Under 2015 har det fortsatt med vinster i Juniorkonkurrensklass, och placering som 2:a Bästa Hanhund med CERT.


European Dog Show 2015 i Oslo, Norge, blev han placerad som 3:a i Junior class males med Excellent för domare Dan Ericsson, Sverige.


Vid Nationell Utställning i Eskilstuna i augusti 2016 blev Julius BIR (Bäst I Rasen) och Diana blev BIM (Bäst I Motsatt kön) för domare Jahn Stääv, Sverige. Julius är av championkvalité och har 2 Cert. Julius är liksom sin far en lugn och vänlig gårdshundshane. Han är höftledsröntgad och avläst med HD A.


Är du intresserad av valp och vill ha mer information? Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel? Ring oss gärna & fråga oss, då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel. Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.


Mobil: +46 (0)76 32 16 505

E-post: kennel(at)stoltaebbas.se

ANNONS
Av Karlsson - 6 september 2016 13:45


Vår tik SE uCH Haritzas Diana är parad med Gassman's Julius med beräknad födsel v 42 och leverans v 50-51.


 

 

SE uCH Haritzas Diana härstammar från två gamla ursprungslinjer - den ena från kennel Twinflowers och den andra från kennel Haritzas och deras stamtik TJH Skrållan. Tjänstehund Skrållan är den första och hittills enda officiella tjänstehund (räddingshund) i världen som finns i rasen Dansk-Svensk Gårdshund.


Dianas farfar är VWW-08 NORD uCH FI uCH SE uCH DK uCH NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05 VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på World Dog Show 2008 i Stockholm.


Dianas far Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament, och är vänligt sinnad och social. Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och hon är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund, vilken från 2008 vid World Dog Show i Stockholm blev en intermittent ras under FCI.


Diana har naturlig stubbsvans och är höftledsröntgad med HD B. Hon är en av endast 13 avkommor efter Sivert, och Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt unika och värdefulla avkommor i vår avel - genetiskt värdefulla ur bevarandeperspektiv för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.


 


Gassman's Julius är efter vår avelshane SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och Gassman's Polly. Han gjorde sin utställningspremiär på MyDog 2015 där han vann Bäst I Rasen Valp (BIR Valp) vid båda dagarnas utställningar för domarna Karl-Erik Johansson och Nils Molin, Sverige. Under 2015 har det fortsatt med vinster i Juniorkonkurrensklass, och placering som 2:a Bästa Hanhund med CERT.


På European Dog Show 2015 i Oslo, Norge, blev han placerad som 3:a i Junior class males med Excellent för domare Dan Ericsson, Sverige.

Vid Nationell Utställning i Eskilstuna i augusti 2016 blev Julius BIR (Bäst I Rasen) och Diana blev BIM (Bäst I Motsatt kön) för domare Jahn Stääv, Sverige. Julius har 2 CERT.


Julius är liksom sin far en lugn och vänlig gårdshundshane, är rastypisk och av championkvalité. Han är höftledsröntgad och avläst med HD A.


Inavelskoefficient för kombinationen är 0,6 %.


Vi ser med spänning fram emot denna kombination av gamla linjer med mycket fina och rastypiska hundar i en kombination som är bevandesgenetiskt värdefull för lantrasen Dansk-svensk gårdshund. Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.


Är du intresserad av valp och vill ha mer information? Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel?

Är du intresserad av att bli fodervärd?


Ring oss gärna & fråga oss, då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel.

 

Mobil: +46 76 32 16 505 ⌘

E-post: kennel (at) stoltaebbas.se

Hemsida: www.stoltaebbas.se

ANNONS
Av Karlsson - 24 augusti 2016 11:32

Dag två denna utställningshelg var det nationell SKK-utställning i Eskilstuna. På utställningsplatsen fick jag mycket trevligt sällskap då jag strålade jag samman med vännerna Göran Cajhagen, Haritzas kennel och Christina Mårtensson. Göran är uppfödare till vår SE UCH Haritzas Diana och Christina är ägare till vår uppfödning Stolta Ebbas Olava Otta. Först ut för bedömning var vår avelshane Gassman's Julius (efter vår hane SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee x Gassman's Polly) som först vann Öppen klass med Excellent och CK. I konkurrensklass blev han Bästa Hane och tog sitt andra CERT!!!  

 

Tjohooo! 


I Juniorklass visade jag vår Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka (9 månader) som fick bedömningen Excellent och blev 2:a. SE UCH Haritzas Diana blev 1:a i Championklass med CK, och gick vidare till Bästa Tikklass.  


I Öppen klass blev vår uppfödning Stolta Ebbas Olava Otta 2:a med Excellent och CK, och Haritzas Geisha 3:a med Excellent. Stolta Ebbas Olava Otta blev slutligen 4:a i Bästa Tikklassen! 
  


    

Göran visade sin fina tik SE UCH Haritzas Zolo som vann Veteranklass med CK.

  

Så, som Bästa Tik vann vår SE UCH Haritzas Diana! Där står jag med två av mina hundar som skall tävla om BIR & BIM!!! Som tur var fick jag hjälp av vännen Christina att visa Diana, tack!

  


Bäst I Rasen blev Gassman's Julius och Bäst i Motsatt kön blev SE UCH Haritzas Diana!

Domare: Jahn Stääv, Sverige. 
  

   

Så gick Julius vidare till final i grupp 2 och Zolo till finalen Bästa Veteran.


 

Zolo blev oplacerad i finalen i gruppen Veteraner. 


           

I finalen för Grupp 2 blev Julius oplacerad - men vi var inne i finalringen och visade upp rasen i alla fall! 

 

 

BIR + CERT och BIM!

Ett rätt bra resultat, eller hur?

  

Av Karlsson - 21 augusti 2016 19:30

Innan gryningen var bilen lastad med hundar och utrustning och kosan ställdes mot Norrköping och Internationell SKK-Utställning 20160820. Med på resan var Julius, Yrsa och Diana.Dagens resultat blev att Julius blev placerad som 3:e Bästa Hane med ReservCERT, Yrsa fick Excellent och blev 2:a i Juniorklass och Diana 3:e Bästa Tik med CK.

   

Av Karlsson - 15 augusti 2016 13:56

Stolta Ebbas Magne Af Fröja blev 3:e Bästa Hane med ReservCert på Internationell utställning i Ronneby idag. Domare var Åsa Andersson, Sverige. 

Stort grattis till ägare Ulrika Talts! 


 

Av Karlsson - 14 augusti 2016 21:44


SE UCH Stolta Ebbas Noss Nal fick Excellent med CK i Championklass vid Internationell utställning på Bornholm, Danmark. Domare var Anita Whitmars.

Grattis till ägare Gunilla Thynell! 


 

Av Karlsson - 13 augusti 2016 19:43

Vilken vecka och vilken dag! För några dagar sedan fick jag klart för mig att den domaren som jag trodde skulle döma i Askersund inte alls skulle döma där utan det var en helt annan domare, och denna var Moa Persson. Hon kan minsann både anatomi och rasen Dansk-svensk gårdshund på sina fem fingrar - här behövs inget domarkompendium som stöd för bedömningen. Moa var med vid inmönstringen 1987 tillsammans med bl a Lars Adeheimer, Ole Staunskjaer, Marianne Fürst-Danielsson m fl domare när rasen blev en ras under Kennelklubbarna i Sverige respektive Danmark. Hon är också mycket kunnig i anatomi och använder verkligen hela skalan vid sina bedömningar. Sådana bedömningar har man ju respekt för, men man visar kanske inte en hund som inte är riktigt färdig om man inte tål eller vill få påtalat dess brister. Gör man inte det så är det ju inte så kul att inte få Excellenta hundar med sig hem igen, om man säger så.

   

Domens dag närmade sig, och jag var fullt beredd på att det nog kan bli Very Good på åtminstone Julius, 2 år, och lilla Yrsa, 9 månader, då båda har sina brister eftersom de inte är färdigutvecklade än. Julius pappa SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och våra andra hundar efter Stolta Ebbas linjer följer verkligen rasstandarden och är färdiga i kroppen sent, oftast inte förrän i 3-4 års åldern. Lilla Yrsa är ju bara 9 månader och nu i höglöp vilket kanske inte är den optimala läget att visa henne. När sedan dagen börjar med att jag tog på mig jumpern med avigsidan utåt, fortsatte med några mindre katastrofer och när jag äntligen var framme på utställningsplatsen och kraschade en termoskanna - ja då höll jag på att vända om hemåt igen! Jag satt och funderade en halvtimma på om jag skulle vända på klacken, men tänkte att är jag här kan jag ju lika gärna ta mig och hundarna in, genomlida en uppfödares alla kval och ångest och med böjd nacke ta emot domen över mina usla hundar. Blir det Good kan vi ju gemensamt hoppa i bäcken på väg tillbaka... 

  
Promenaden in till utställningsområdet ska vi inte prata om, det var en pärs värdig en alpbestigning med en tik i höglöp, en i löp och en hane som gärna ville göra något annat än att promenera från parkeringen in till ringen. 
  

 


Som tur var hade jag ordnat hjälp med visningen och handlern Linda Ulriksen visade Julius med glans trots att han taktade som en brunstig hingst i ringen, och han blev trots detta 1:a i Öppenklass med Excellent!
  
Yrsa - som ju var orsaken till brunstigheten - fick Excellent kritik och blev 1:a i Juniorklassen med Excellent. 

  


 
SE UCH Haritzas Diana visades av Linda och fick också Excellent, vann Championklass med CK och blev Bästa Tik och BIR för domare Moa Persson, Sverige!
    
 

I finalringen grupp 2 blev hon dock oplacerad, men hon kom dit iallafall! 

Nu är vi hemma och jag är SÅ himla glad över våra Excellenta hundar! Tack Linda för handling och hjälp  idag! 

  

 

Grattis också till Dianas uppfödare Göran Cajhagen och Pia Linell på Haritzas kennel. Göran och Pia tillhör pionjärerna bland uppfödare av rasen Dansk-svensk gårdshund och de var med och startade Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund. 

Av Karlsson - 13 augusti 2016 19:38

 

Vår fina SE UCH Stolta Ebbas Noss Nal fortsätter att visa framtassarna och idag blev hon 2:a Bästa Tik med ReservCert för domare Jörgen Hindse, Danmark, på Internationell utställning på Bornholm, Danmark. Innan hade hon vunnit Championklass tikar med Excellent och CK. 

Stolta Ebbas Noss Nal är en av fyra valpar efter vår avelshane SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och SE UCH NORD JV-11 Stolta Ebbas Irpa Idun Ilmatar. 

Stort grattis till ägare Gunilla Thynell! 

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se