Senaste inläggen

Av Karlsson - 7 juni 2016 06:00

Foto: Sophia Adrian

Tanspots Tuschinskis Tia Temptation är vår egen tik efter SV-09 NORDUCH SEUCH DKUCH NOUCH Hotpot Bryn undan NORDV-08 SUCH DKUCH KBHV-07 DKJUBV-07 High Five's Ruby Rubin. Mer information om Tias föräldrar Bryn och "Råttis" hittar ni på kennel Tanspots hemsida (följ länkarna).

Tia är en liten pigg och bestämd dam som är vaken och vill följa med på allt ute, men kan lika gärna slå om till Off-läge i älsklingsfotöljen eller husses knä när hon är hemma. Hon har inte gillat utställningsringen något vidare så vi har tagit det lugnt med henne hittills, men hon har trots det blivit 2:a Bästa Tik med Cert för domare Ten Cate Marion, Holland och 4:e Bästa Tik med Excellent och CK för domare Joo Scheepers, Holland.


Under European Dog Show 2015 i Lilleström, Norge, var hon en av de hundar i rasen Lancashire Heeler som mönstrades in av FCI:s inspektörer inför NKK:s ansökan om att få FCI:s erkännande av rasen Lancashire Heeler. Nu i april 2016 blev rasen intermittent godkänd av FCI.


Tia har gjort vallanlagstest 2016 och fick där bedömningen "Goda vallanlag", något vi nog ska bygga på och arbeta vidare med i framtiden. Hon är ögonlyst UA och patella UA.  
NORDUCH Midsomer's Bouncing Nordic Power är efter SEUCH  DKUCH  RBM  Simonsville Eamon och undan NORDUCH  KBHV-10  Duracell. Mer information om "Axels" föräldrar Eamon och Duracell hittar ni på kennel Midsomer's hemsida (följ länkarna).  

 

Axel är en social och vänlig hane, en riktig charmknutte som gillar mat. Han liksom Tia är black & tan. Bara 15 månader gammal blev han Cruftskvalificerad och visades sedan på Crufts 2014. Alex är ögonlyst UA, patella UA, PLL hereditärt fri och CEA Dna-testad Clear/normal. Han har genomfört BPH-test 2013 (Beteende och Personlighet Hund). 

 

 

 


Vi ser med spänning fram emot denna kombination av 2 mycket fina och rastypiska hundar i en spännande kombination. Mer information om kombinationen hittar Du här.

 

Är du intresserad av valp och vill ha mer information? Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel? Ring oss gärna & fråga oss, då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel. Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.

Mobil/Cell phone: +46 76 32 16 505 

E-post/Mail: kennel (at) stoltaebbas.se

 

Vill Du ha mer information om oss, vår kennel och våra avelshundar så hittar Du det på vår hemsida. 

Nyheter och aktualiteter finns på vår officiella Facebooksida.

 

#Stoltaebbas #lancashireheeler #puppies #valpar #heeler #kennelstoltaebbas 

 

ANNONS
Av Karlsson - 6 juni 2016 12:06

Här kommer några foton på Stolta Ebbas A-kull från dagarna strax innan de flyttade hemifrån. 

        

         

ANNONS
Av Karlsson - 1 juni 2016 23:45

I helgen som gick hade vi tre dagars valpfamiljsbesök, de flesta samlades under lördagen. Tyvärr hann jag inte ta några foton från helgen men kan garantera att det inte var sista gången vi försöker samla alla under en dag för trevligt var det! 

Valparna i B-kullen har fått en stabilare och större hage och kan nu vara ute större delen av dagen när äntligen sol och värme har kommit. Koordinationen är väl inte den bästa ännu men de blir allt snabbare och skickligare dag för dag när de tränar för vuxenlivet. Titta på videon så ser ni vad jag menar. 
Utsikt från en hammock - lilla Alva håller koll på omvärlden.  Äntligen har jag fått tid att provligga hammocken också men jag får hoppas att det inte blev enda gången nu i sommar. De närmsta tre veckorna kommer så vet jag ju vart tiden kommer att läggas. 


Fotot är från kvällens sista rastningsrunda en underbar varm sommarkväll med en sagolik solnedgång.   
 


Av Karlsson - 31 maj 2016 06:00

Under European Dog Show 2016 i Lilleström, Norge, var det inmönstring av ett antal hundar av rasen Lancashire Heeler. FCI:s inspektörer mätte och kände, tittade på typ och steg och kartlade varje hund som mönstrades under deras granskning. Vår tik Tanspots Tuschinskis Tia Temptation var en av dessa och dessutom den enda representant för linjen 


 

FCI:s inspektörer, hundägare och uppfödare med sina Lancashire Heelers vid den historiska FCI-inmönstringen av rasen vid European Dog Show 2016, Lilleström, Norge.

Fler foton hittar du här från såväl utställningen och FCI-mönstringen under EDS 2016.  

 

Den 5 januari 2016 blev rasen intermittent godkänd av FCI, och den 4 april blev rasstandarden officiellt publicerad. Rasstandard hittar du här.

Av Karlsson - 25 maj 2016 14:10

...och B-kullen 2016 flyttade ut i gröngräset och jag passade på att fotografera de 7 små och mamma Chili. Jag vet att våra valpköpare väntar tåligt (tack för det) men att de gärna vill se foton på valparna för att kunna följa med i valparnas utveckling, så varsågod, de här är speciellt till er. 
 

 

 

    
IKEA är bra till mycket. 
           

   

         


Av Karlsson - 24 maj 2016 12:36

Idag var det så skönt och varmt så att valparna i B-kullen 2016 fick komma ut och bekanta sig med världen utanför. Mycket nytt att ta in, grönt gräs, ljudkakafoni av en väsnande fågelkör, humlor, fjärilar, vind och solsken och många spännande och nya saker att ta in. Pappa Ceasar var hemma och ville också bekanta sig med småttingarna men fick stanna utanför hagen än så länge.  


Av Karlsson - 19 maj 2016 11:16

Den här lilla juvelen heter Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin, dotterdotter och 2:a generation efter NORD CH SE CH FI CH NO CH NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka. 

Alvas mamma är Stolta Ebbas Lin Of Tinka (ovan). 

NORDCH SECH FICH DKCH NOCH NOV-11 Falkenberg's Tinka är efter NOCH DKCH NOV-10 NOV-11 DKV-13 Haritzas Tarzan undan Falkenberg's Tjalfe Svava, och Tinka är en tik som har visat sig vara en stark nedärvare av bra typ och korrekt exteriör. På fotot ovan är det från vänster yngsta dottern Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka (2015), Tinka själv, dottern SECH NORD JV-11 Stolta Ebbas Irpa Idun Ilmatar (2011) och så yngsta dotterdottern Stolta Ebbas Audhumbla Alva Af Lin (2016). Det räcker och blir över med att ha en Idun Illmarig med den förmågan till att klura ut saker och ting som hon har, men samtliga de andra har fått många korrekta rastypiska exteriöra och mentala egenskaper ifrån Tinka. Tinka är nu pensionär och äldst i flocken vår. Hon har blivit veteran så det är möjligt att hon får hänga på till någon utställning och visa framtassarna med hög svansföring i ringen.  

   

En välkroppad liten donna hon Alva.


#dansksvenskgårdshund #danishswedishfarmdog #kennelStoltaebbas #stoltaebbas

Av Karlsson - 17 maj 2016 13:40

Äntligen har jag fått (läs: tagit mig) tid att ta några foton på valparna i B-kullen. Det är ju några som väntar på det kan jag tro, så håll tillgodo. Den här kullen verkar vara tidiga när det gäller allt, en kull pigga starka små krabater. Ska verkligen bli kul och spännande att följa upp och se vad det blir av dem. 


Hane 1  

Hane 2  

Hane 3  

Hane 4  

Hane 5

Tik 1

Tik 2

Chili och valparna                           


Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se