Alla inlägg den 26 juli 2009

Av Karlsson - 26 juli 2009 09:19

Vi har varit på utställning i helgen. Det var inte undertecknad som granskades som tur var,  utan några av familjens fyrbenta juveler. Efter att i alla år haft schäfer av modell sågbock är jag inte är bortskämd med höga premieringar utan en 2:a i kvalité är = avelsgodkänd - så ni kan tro att det numer jublas för fulla strupar över allt som hamnar från en 2:a i kvalité och över upp mot himlars höga höjder. Vi reste hem med en 1:a placering, två 2:a placeringar, en reservplacering, 2 CK, 1 Hp och 4:e Bhkl! Det bästa av allt var att gamla Betta…, förlåt, vår Grand Old Lady Stolta Ebba fick CK, och slog sedan ett par champions i Bästa Tikklass innan hon också fick promenera ut som god 6:a! Ja jag vet, den placeringen finns inte – i alla fall inte officiellt. ;o)

Vilka fina hundar vi har!



Men, det här med att hitta till utställningarna i specialklubbens regi har minsann visat sig vara ett kapitel för sig!


Till just denna utställning i Lida utanför Stockholm  –   f ö en Jubileums Utställning  -  fanns i PM:et en kartbild avkopierad. En kopiering där text och övrig eventuell annan information av väsentlig vikt för tillresande totalt suddats ut i återgivningsprocessen! Det fanns dock en vägbeskrivning i ord i nämnda PM. Kruxet med den var bara att man nog behövde vara bofast innevånare teminstingen i Tullinge för att besitta den nödvändiga förkunskapen om var Botkyrka Hantverksby var beläget. Vägbeskrivningen utgick nämligen från därifrån - från Botkyrka Hantverksby vill säga. Därifrån var det raka spåret till Lida, visade det sig...



Detta med undermåliga vägbeskrivningar till specialklubbens utställningsplatser är som sagt inte en engångsföreteelse. Beskrivningar som ibland verkar enbart ha skrivits enkom för Stockholmare – att hundägare kommer tillresande från stor del av övriga landet verkar totalt ha glömts bort! Att ha en restid på 4-5 timmar eller ibland mer, och att dessutom ens behöva riskera att köra fel eller att behöva fråga sig fram till utställningsplatsen för att hitta rätt är en oerhörd oförskämdhet av klubben mot sina medlemmar & utställare. I beaktande av att många idag använder sig av GPS, Eniro och Hitta.se för att hitta väg, är det än mer anmärkningsvärt att vägbeskrivningen inte var av högre kvalitée då utställningsplatsen Lida inte går att finna härigenom – dessa hjälpmedel visar nämligen fel!


Näe, hur vore det att försöka sätta sig in i & tänka i de tillresandes situation. Åk gärna själva resvägen till utställningsplatsen och försök "se" vägen med den obekantes ögon innan ni skriver vägbeskrivning. Ingen lätt uppgift, jag vet. Men glöm inte en informativ vägbeskrivning i ord, gärna från närmsta ort eller Europaväg, är guld värd för oss tillresande ifrån övriga landet – alla medlemmar & utställare bor inte i Stockholmsområdet.


 ”Det är inte själva målet som är det viktiga utan själva vägen till målet.”

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards