Direktlänk till inlägg 8 mars 2017

Planerad parning mellan SE uCH Haritzas Diana och SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden

Av Karlsson - 8 mars 2017 16:05

Planerad parning kommer att ske mellan SE uCH Haritzas Diana och SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden. 


 

SE uCH Haritzas Diana är en mild och vänlig gårdshundsdam med naturlig stubbsvans. Hon är höftledsröntgad och avläst med HD B. Diana är efter Rönnbergagårdens Sivert och SE uCH Haritzas Tosca (se foto längre ner).


Hon härstammar från två gamla ursprungslinjer - den ena från kennel Twinflowers och den andra från kennel Haritzas och deras stamtik TJH Skrållan. Tjänstehund Skrållan är den första och hittills enda officiella tjänstehund (räddningshund) i världen som finns i rasen Dansk-Svensk Gårdshund.


Farfar till Diana är VWW-08 NORD uCH FI uCH SE uCH DK uCH NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05 VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på World Dog Show 2008 i Stockholm.

 


Dianas far Rönnbergagårdens Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament, och är vänligt sinnad och social. Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och hon är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund, vilken från 2008 vid World Dog Show i Stockholm blev en intermittent ras under FCI. Diana är en av endast 13 avkommor efter Sivert, och Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt unika och värdefulla avkommor i vår avel - genetiskt värdefulla ur bevarandeperspektiv för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden
är en rastypisk hane med ett stabilt och vänligt temperament. Han har lång svans. Eiktyrner är höftledsröntgad och avläst med HD A.


Eiktyrner är från en kombination efter vår tik Stolta Ebbas Anni och SE uCH Haritzas Urax (se foto av föräldrarna längre ner). Stolta Ebbas Anni är en av endast 13 avkommor efter hanen Wennhof's Boss, varav Anni är en av 2 avkommor efter Boss som i har gått i avel.


Även för Eiktyrner återfinns kennel Haritzas stamtik Tjänstehund Skrållan långt bak i linjerna. Haritzas kennel var en av de tidiga kennlarna i rasens historia, och dess uppfödare Göran Cajhagen och Pia Linell startade Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund tillsammans med domaren och uppfödaren Lars Adeheimer, Adens kennel, m fl. Domare Lars Adeheimer, Sverige, och domare Ole Staunskjaer, Danmark, är de två domare som har författat rasen Dansk-svensk gårdshunds rasstandard som 1987 godkändes av Svenska och Danska Kennelklubbarna, och år 2008 under World Dog Show i Stockholm godkändes rasen intermittent av FCI, Fédération Cynologique Internationale

 

 

Eiktyrners kullbror är CH MACH4 RATCH Stolta Ebbas Einride of Sweden CM CD BN RE MXG MJC XF T2B4 CA FDCH CGC WPC (bokstäverna är olika titlar som han har vunnit) - en av våra exporter till USA. "Jet", som han kallas, är den Dansk-svenska gårdshund som är mest meriterad i flest discipliner i världen. På Golden Gate kennelklubbs tvådagarsutställning i januari 2016 blev han BOB och BOS (Bäst i Rasen och Bäst i Motsatt kön) i Kalifornien, USA.

 

Han, liksom CM Stolta Ebbas Oleana Olwen (även hon export till USA) var den andre respektive den första i rasen som uppnått tillräckligt med poäng för att vinna titeln CM (Certificate of Merit) i USA.

 


Diana blev Bäst I Rasen med Certifikat och Svensk Champion, och Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden blev Bäst I Motsatt kön med Certifikat för domare Elisabeth Janzon vid Ulla Segerström & Bertil Sted-Grens Minnesutställning 2013.Inavelskoefficienten för kombinationen är 1,2 %.   
Dianas och Eiktyrners farföräldrar och morföräldrar:

    


Är du intresserad av valp och vill ha mer information? Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel? Ring oss gärna & fråga oss, då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel.

Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.


Mobil:       +46 76 32 16 505 

Mejl:        kennel(at)stoltaebbas.se


Hemsida:  www.stoltaebbas.se


 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Karlsson - Fredag 5 jan 23:39

  Usch så det tog emot att åka till My Dog i år! Det kändes verkligen att jag var trött på utställningar då  höstens flackande verkligen hade sugit musten och lusten ur mig trots alla positiva framgångar. Jag kände att jag ville vara hemma, men då ...

Av Karlsson - 18 december 2017 23:00

Så, där kom sista utställningen för året - SVENSK VINNARE Dog Show 2017 på Hundmässan, Stockholm den 17 december. Vilken fenomenal avslutning & final på detta utställningsår det blev!    För Hurrelvingens Maia Nebula var det premiär med inomhusu...

Av Karlsson - 13 november 2017 07:15

  Så då var det dags igen, nu för World Dog Show 2017 den 12 november 2017 i Leipzig, Tyskland. Hundarna börjar bli rätt vana nu vid såväl bilåkning och färjtransporter och gör sig bekvämt nedbäddade i såväl färjhytternas bäddar som mjuka, sköna ho...

Av Karlsson - 9 november 2017 07:15

  Så var vi inte hemma många dagar förrän det var dags igen att packa om utställningsväskan och ge sig iväg. Nu med sikte på German Winner Dog Show 2017 i Leipzig, Tyskland, den 8 november 2017. Kent följde med denna gång och även hundarna DK VV-17...

Av Karlsson - 6 november 2017 06:45

    Jag hade anmält SE UCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden och SE JV-16 Stolta Ebbas Yrsa Af Tinka till Dansk Vinnarutställning 2017 i Herning Danmark. Så den 3:e november var det dags att packa bilen med utställningsgrejor och hundarna och ...

Presentation

Translate

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se